Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Se mästarna kriga om det prestigefyllda guldet i Champions League

Fotbollsälskare världen över samlas varje år för att se topplagen i Europa visa vad de går för i den omtalade klubblagsturneringen. Viasat visar alla matcher, från första matchens avspark till Champions League-finalen i Istanbul den 30 maj 2020. Ta del av det generösa utbudet och dras med i fotbollsfesten du också.

Den rafflande spänningen som byggs upp när en ny Champions League-säsong startar går nästan att ta på. Vilket lag kommer att briljera, vilka blir uppstickare och vem tar hem guldet? Att följa Champions League på tv är bekvämt. Viasat sänder samtliga matcher live. Se allihop, välj ut de mest omtalade eller följ ditt favoritlag.

Några av Sveriges främsta sportkommentatorer samlas hos Viasat för att guida dig rätt bland gruppspel, poäng och placeringar. De ger dig genomtänkta analyser, jämförelser med tidigare säsonger och kastar ljus på stjärnskott innan de satt sitt första ligamål. Det adderar ett extra lager av kunskap till tv-upplevelsen att lyssna på proffs som pratar om Champions League. Tv-personligheter och kommentatorer som Ola Wenström, Erik Niva, Petronella Ekroth, Bojan Djordjic och Glenn Strömberg levererar.

Var med när Viasat visar alla livematcher från topplagen i Europa!

Världens största klubblagsturnering – Champions League

Champions League är världens mest berömda klubblagsturnering med en historia som sträcker sig ända till 1950-talet. Spelarna bjuder in fotbollsfans från hela världen att ta del av underhållningen varje år.

I årets version av Europas största fotbollsfest saknas flera klassiska lag. Manchester United hamnade på sjätte plats i Premier League och uteblir därmed i turneringen. Arsenal förlorade finalen i Europa League och slutade femma i England, vilket håller dem borta från Champions League 2020. Det är nu tredje året i rad de missar den prestigefyllda tävlingen.

Vilka vinner Champions League 2019/2020?

Lottningen behöver inte betyda alltför mycket för slutresultatet. Förra säsongen råkade såväl Manchester City som Liverpool ut för en tuff lottning. Vi vet alla hur det gick sedan – Liverpool vann den eftertraktade pokalen. Men när fotbollseliten samlades för att ta del av säsongens viktiga lottning inför gruppspelet var det många som förfasades. Barcelona hamnade i dödens grupp, tillsammans med Borussia Dortmund och Inter. Franska PSG möter spanska Real Madrid, ett möte som lär höja temperaturen på läktaren av spänning och förväntan.

Efter vinsten 2017/2018 kunde Real Madrid skryta med bedriften att ha vunnit ligatiteln 13 gånger. De knep också rekordet med tre raka vinster av UEFA Champions League-guldet. Förra säsongen gick pokalen till Liverpool, efter en nervkittlande final. Enligt oddsen har Liverpool goda chanser att vinna i år igen, vilket är inte konstigt med tanke på lagets briljanta insatser i de andra europeiska ligorna. Barcelona tros också ha god chans på guldet. Högst i kurs ligger Manchester City, Manchester Uniteds lillebror som vuxit upp och vunnit såväl ligor som FA-cupen och andra tunga bedrifter.

Svenska spelare i UEFA Champions League

Två lag har framstående spelare från Sverige i Champions League 2020. RB Leipzigs Emil Forsberg fortsätter att utvecklas och lär bidra med ett antal mål. Benjamin Nygren, som spelar i belgiska Genk, har inte haft så mycket speltid i ligan i Belgien, men kan mycket väl ingå i truppen till en och annan Champions League-match.

Vill du vara med och heja fram de lag som kommer att göra upp i Champions League-final 2020?

Vi är hejaklacken. Vi är Champions League.

Tv och bredband - kombinera med V sport!

  • Bredband & tv-paket från 498 kr/mån -i ett helt år!
  • Välj vårt tv-paket Mellan och kombinera med de populära tillvalspaketen V Sport eller V Film & Series
  • Kombinera sedan med den bredbandshastighet som bäst passar dina önskemål
  • Kom igång direkt med underhållning på alla dina skärmar - Viaplay ingår!

Total bindningstid 24 mån, varav 12 månader tll kampanjpris.

V sport

Världens bästa sport från bl.a. Premier League och NHL.

320 kr/mån

C More Sport

Ett brett urval av svensk sport samt nationella och internationella ligor.

449 kr/mån