Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Fartfyllt och spännande när de snabbaste bilarna tävlar i Formel 1

Följ Grand Prix-tävlingarna live och upplev farten hos Viasat! Den imponerande topphastigheten på över 375 km/h gör Formel 1-bilarna till de snabbaste inom motorsport.

Motorsportstjärnor och fart i Formel 1

Formel 1 är världens mest populära motorsport. Hos Viasat kan du se alla träningar, kval och race i Formel 1 på tv. Känn rysningarna sprida sig i kroppen i takt med att vilda omkörningar och skyhöga hastigheter hopar sig i tv-rutan. Särskilt spännande blir den sjuttioförsta omgången av världsmästerskapet som äger rum 2020. Följ F1 live hos Viasat och missa inget från de magnifika fartlekarna!

Formel 1 – motorsport med historia

Den välkända motorsporten som utgör Formel 1 är populär i stora delar av världen. Sitt ursprung har den i grand prix-racingen som blev stort under 1900-talets första årtionden. Det första loppet som kördes under namnet Formel 1 ägde rum i Paus Grand Prix 1948. Det första VM-loppet i Formel 1 kördes ett par år senare i Storbritannien.

Varför heter det Formel 1?

Namnet på världens mest omtyckta motorsport kommer från de regler som upplägget bygger på. ”Formeln” med regler begränsar bland annat storleken på de deltagande bilarna samt vilken styrka bilarna får lov att ha. Siffran 1 kommer från att bilarna är de snabbaste inom kategorin bilsport som utförs på bana. Hastigheterna når upp till svindlande 380 km/h.

Formel 1-VM 2020

Varje år anordnar Fédération Internationale de l’Automobile det stora världsmästerskapet för formelbilar, Formel 1. Den 15 mars startar årets variant i Australien. Avslutningen kommer att äga rum i Abu Dhabi den 29 november. Under året kommer totalt 22 lopp att genomföras, vilket är rekord sedan Formel 1-starten.

Se Finlands stolthet göra upp i Formel 1 live

Årets uppställning av förare lär imponera stort i Formel 1. Live blir upplevelsen som störst. Möjligheten att följa spänningen på tv i realtid uppskattas av många motorsportfans världen över. Mest intressant för 2020 är att Valtteri Botats är klar för en fjärde säsong i stallet. Den 30-årige racerföraren från Finland verkar både stolt och glad över att få chansen att kamma hem fler titlar till teamet.

Vi är Formel 1. Vi är Viasat.

Tv och bredband - kombinera med V sport!

  • Bredband & tv-paket från 498 kr/mån -i ett helt år!
  • Välj vårt tv-paket Mellan och kombinera med de populära tillvalspaketen V Sport eller V Film & Series
  • Kombinera sedan med den bredbandshastighet som bäst passar dina önskemål
  • Kom igång direkt med underhållning på alla dina skärmar - Viaplay ingår!

Total bindningstid 24 mån, varav 12 månader tll kampanjpris.

V sport

Världens bästa sport från bl.a. Premier League och NHL.

320 kr/mån

C More Sport

Ett brett urval av svensk sport samt nationella och internationella ligor.

449 kr/mån