Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Dramatik och spänning i Ligue 1

Frankrikes högsta fotbollsdivision bjuder alltid på dramatiska vändningar och överraskande moment. Med stjärnor som kontroversielle Neymar, hetlevrade Cavani och det unga stjärnskottet Mbappé i franska ligan kan det inte bli annat än en spännande säsong 2019/2020. Följ franska ligan på tv och upplev spänningen varje vecka fram till maj.

Franska ligans långa historia

Näst efter cykling är fotboll den mest populära sporten i Frankrike. Den franska ligan tog form i början av 1930-talet. Fram till år 2002 kallades den högsta franska fotbollsligan för herrar för Division 1. Numera är den döpt till Ligue 1 Conforama, i folkmun Ligue 1. Det lag som har vunnit flest segrar sedan starten är AS Saint-Étienne med hela tio vinster i bagaget. Nästan lika imponerande är Olympique Lyonnais som lyckades vinna sju säsonger i rad, där sista vinsten kammades hem 2007/2008.

Vilket lag vinner franska ligan 2019/2020?

I Frankrikes högsta fotbollsliga deltar totalt 20 klubbar. Bland dessa spelar återkommande superlag som Paris Saint-Germain (PSG), Monaco, Lyon och Marseille. Årets stora oddsfavorit är PSG, vars odds ligger strax över 1,00. För en respekterad andra- och tredjeplacering ligger Lyon, Lille, Marseille och Monaco bra till.
Inledningen av årets säsong gick i klassisk fransk fotbollsanda. Upp- och nedgångar för flera storlag har resulterat i maffiga tidningsrubriker. Neymar drabbades av en lårskada, vilket lämnade ligafavoriterna PSG utan självklar målskytt i minst en månad. Ungefär samtidigt sparkade Lyon sin tränare på grund av för dåliga prestationer i laget. Marseille hyllade den svenske fotbollslegandaren Gunnar ”Säffle” Andersson stort under en ligamatch mot Rennes. Det är som det brukar vara i fransk fotboll, högt och lågt och inte sällan med en närmast teatral anda med känsla för fansen. Aldrig tråkigt och alltid med en stor dos fotbollsglädje.

Säsongens stjärnspelare i Ligue 1

När den franska spelarföreningen UNFP delade ut priser för förra säsongens prestationer belönades Mbappé med titeln som bästa spelare. Den 23-årige målvakten Mike Maignan från Lille kammade hem titeln som bästa målvakt och lär inte behöva vänta länge innan han kallas in till landslagstruppen. När du tittar på franska ligan på tv bör du alltså hålla ett extra öga på dem såväl som på Florian Thauvin, Marseilles talangfulle mittfältare som i år förväntas blomma ut till en världsklasspelare.

Vi är dramatiken. Vi är Ligue 1.

Säkra ditt sportutbud redan idag!

  • Film, sport eller både och? Välj det tv-paket som passar dig bäst!

  • Kom igång idag med underhållning på alla dina skärmar -Viaplay ingår!

  • Tv-box: 0 kr

  • Kombinera med bredband

Bindningstid och kampanjperiod 24 mån

V sport

Världens bästa sport från bl.a. Premier League och NHL.

320 kr/mån

C More Sport

Ett brett urval av svensk sport samt nationella och internationella ligor.

449 kr/mån