Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Upptäck amerikanska MLS från C More

Missa inte när de amerikanska topplagen gör upp om guldet i Major League Soccer. MLS från C More bjuder på fotbollsspänning hela vägen från vår till höst. Många europeiska spelare värvas för att utveckla sporten på andra sidan Atlanten, vilket har gjort det till ett självklart inslag även i de svenska hemmens sportbetonade tv-tablå.

Därför grundades MLS Major League Soccer bildades i december år 1993. Tre år senare spelades den första säsongen. Deltog gjorde totalt tio klubbar som delades upp i en Western Conference och en Eastern Conference, på samma sätt som många andra välkända sportligor i USA. Anledningen till grundandet av den nya amerikanska fotbollsligan var framför allt Fifa:s krav inför fotbolls-VM 1994. För att USA skulle få arrangera eventet krävdes en nationell proffsliga.

Se MLS live på tv Du kan följa den amerikanska fotbollsfesten live genom att ratta in MLS från C More. Eftersom tiderna för matcherna utgår från USA sänds många av matcherna vid obekväma tider för svenskarna. Det är inte ovanligt med mycket tidiga eller mycket sena sändningar. Men det är också det som gör det extra kul att följa MLS – det krockar sällan med andra intressanta fotbollsligor tablåmässigt.

Tabeller och slutspel i Major League Soccer Tabellen i MLS ser lite annorlunda ut jämfört med de vi är vana vid i de europeiska fotbollsligorna. Precis som i NHL och NBA är Major League Soccer uppdelad i två konferenser, en Eastern och en Western. Det är lagens geografiska plats som avgör vilken konferens de spelar i. De lag som hamnar bland de två bästa går direkt vidare till kvartsfinalerna, medan de som hamnar på plats 3–6 går till åttondelsfinalerna.

Det spännande slutspelet görs upp med 12 deltagande lag, där hälften spelar i Eastern Conference och hälften i Western Conference. Varje lag möts bara en gång och direktutslagning gäller. De lag som vinner respektive konferens möts i en rafflande final.

Zlatans resa i MLS Det blev ett stort ståhej när allas vår Zlatans gjorde valet att flytta till soliga Los Angeles för att börja spela i LA Galaxy för några år sedan. Hans resa i laget kantas av samma framgångar och höga prestationsnivå som han brukar hålla i Europa. I november 2019 meddelade han dock sitt uttåg ur laget då han återvänder till italienska A.C. Milan.

Andra kända svenskar i MLS En annan känd svensk som spelat i MLS är Fredrik Ljungberg. Han spelade i senaste säsongens ligavinnare, Seattle Sounders, mellan 2008 och 2010, samt i Chicago Fire mellan 2010 och 2011. Ett par mer aktuella exempel är vår landslagsmittfältare Gustav Svensson, som vann ligan tillsammans med Seattle Sounders 2019, och Anton Tinnerholm som spelar i New York City FC.

Vi är den amerikanska fotbollsdrömmen. Vi är MLS.

Säkra ditt sportutbud redan idag!

  • Film, sport eller både och? Välj det tv-paket som passar dig bäst!

  • Kom igång idag med underhållning på alla dina skärmar -Viaplay ingår!

  • Tv-box: 0 kr

  • Kombinera med bredband

Bindningstid och kampanjperiod 24 mån