Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00
Mina Sidor

Racing i toppklass när serierna drar igång – se Nascar på tv hos Viasat

Häng med i Nascar Cup Series, Nascar Xfinity Series och Nascar Gander Outdoors Truck Series när Viasat sänder Nascar live. Trimmade bilar som susar fram i 300 km/h, engagerad publik och fokuserade förare i absolut toppklass bjuder på spänning och speed i tre olika serier där allt kan hända.

Livsfarliga kurvor, omöjliga omkörningar och ökända skräckkrascher skrämmer inte de professionella förarna i Nascar. Racing-serierna i den amerikanska motorsportorganisationen lockar miljonpublik varje år och ligger högt upp på topplistan över världens största publiksporter.

Att se Nascar är att ta del av viktig motorsporthistoria

National Association for Stock Car Auto Racing (Nascar) grundades år 1948. Att trimma standardbilar för att anordna så kallad stock-car racing började bli allt mer populärt och en organisation blev efterfrågad för att skapa regler och ordning kring arrangemangen på de många barnorna som började anläggas runt om i landet. Den 15 februari hölls Nascars första officiella tävling på Daytona Beach i Florida och året efter anordnades den första versionen av Nascar Cup Series. Än idag är det många som förknippar banracing och Nascar på den välkända strandbanan.

Nascar live hos Viasat

Att se Nascar live på plats är en populär aktivitet för motorsportintresserade amerikaner och turister. Över sju miljoner fans hejar på förarna på plats under tävlingarna varje säsong. Men misströsta inte om du inte har någon resa inplanerad i närheten av någon av de välkända ovalbanorna. Du kan se alla tävlingar från Nascar på tv hos Viasat. Den stora fördelen med att följa Nascar live hemma från tv-soffan är att du får vägledning och inspiration av kunniga kommentatorer och kan fokusera på tävlingarna utan störningsmoment.

Xfinity Series och Gander Outdoors Truck Series för inbitna fans

För den som inte nöjer sig med att se huvudtävlingarna i klassiska Nascar Cup Series finns också stock-car-serien som körs parallellt. Bilarna här har inte lika starka motorer, men liknar i övrigt de som körs i huvudserien. I Gander Outdoors Truck Series tävlar sällan de andra cupstjärnorna, även om det har hänt att en stjärnförare ledde alla tre serier under en perioden. Pickupmästerskapet är en publikfest vars popularitet kanske främst ligger i att det är större och tyngre bilar som kör.

Vi är omkörningen i sista varvet. Vi är Nascar.

Till följd av covid-19 har stora delar av idrottsvärlden stannat av. Men en sak är säker: när liveidrotten rycks från tablån kvarstår behovet av sport. För att kunna tillgodose våra tittare med de senaste fördjupningarna, reportagen och intervjuerna från sportvärlden är vi glada över att kunna erbjuda extrainsatta sportsändningar för sportkanaler i tillvalspaket Viasat Sport och på Viaplay.

Under länken kan du läsa mer om de nya sändningarna.

Viasat Sport

Världens bästa sport från bl.a. Premier League och NHL.

320 kr/mån

C More Sport

Ett brett urval av svensk sport samt nationella och internationella ligor.

449 kr/mån

Copyright © Viasat AB 2020