Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Upplev stjärnspäckade och intensiva Premier League

Premier League fortsätter att vara den kanske mest intressanta och intensiva ligan i fotbollsvärlden. Stjärnspäckade regerande mästarna Manchester City är favoriter, men har i år många starka utmanare. Vilket lag kommer lyfta pokalen denna säsong?

Premier League är utan tvekan den fotbollsliga med flest storlag och högst intensitet. Länge har den också legat svenskarna varmt om hjärtat och många har hittat sin favoritklubb i den engelska ligan. Inte bara har den fantastiska spelare och passionerade tränare – den bjuder också på en inramning och en atmosfär utöver det vanliga.

Spelschemat i Premier League är intensivt. Under 380 matcher genom 38 omgångar mellan augusti–maj gör de 20 lagen i Premier League upp om den åtråvärda pokalen och äran att få titulera sig som engelska ligamästare.

Missa inte fotbollsfesten, se Premier League live hos Viasat!

Premier League har gott om profiler – både på och utanför plan

Varje vecka levererar världsklasspelare eleganta mål och stekheta dueller mot varandra i matcherna i Premier League. Den argentinska målsprutan Sergio Agüero, den älskvärde Mohamed Salah från Egypten, belgaren Kevin De Bruyne och engelsmannen Harry Kane är några av alla de profiler som varje vecka snörar på sig skorna i jakten på tre poäng.

Lika profiltätt är det på tränarbänkarna. Chelsealegendaren Frank Lampard gör sin första säsong som tränare för klubben efter ett succéår med Derby County – lever han upp till de högt ställda förväntningarna? I Manchester leds de stora rivalerna Manchester City och Manchester United av två vitt skilda tränartyper. Pep Guardiola leder sitt City med en tydlig filosofi och ett vilt gestikulerande medan Ole Gunnar Solskjær på Unitedbänken istället är en förespråkare för den mer tillbakalutande tränarstilen.

Guidar er genom Premier Leaguesäsongen gör några av Sveriges allra främsta kommentatorer, tv-ankare och experter. Från kommentatorsbåset och tv-studion hos Viasat hör och ser du bland andra Ola Wenström, Erik Niva, Petronella Ekroth, Bojan Djordjic och Glenn Strömberg.

Tidigare säsonger av Premier League

Sedan starten 1992 har endast 6 klubbar fått äran att lyfta Premier Leaguepokalen – Manchester City, Chelsea, Leicester, Manchester United, Arsenal och Blackburn. De senaste säsongerna har dominerats av Manchester City. Förra säsongen fick de sig dock en rejäl kamp om titeln av Liverpool. Ledda av tyska energiknippet Jürgen Klopp hotade man in i det sista, men fick till slut se sig besegrade på mållinjen.

Vilka vinner Premier League 2019/2020?

Manchester Citys största konkurrenter är utan tvekan Champions League-finalisterna Tottenham och Liverpool, Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United och londonlagen Chelsea och Arsenal. Många lag gör alltså upp om såväl segern som om de fyra platserna som garanterar spel i Champions League säsongen därpå.

Uppstickare i Premier League

Intressanta lag att följa är också nykomlingarna Norwich City, Sheffield United och Aston Villa. Kanske kan även Leicester City, som 2015–2016 stod för en av fotbollshistoriens allra största skrällar när man vann Premier League, utmana om en topplacering?

Premier Leagues skyttekungar

Topplagen i ligan har världsklasspelare på i princip varje position, och några av dessa har en exceptionell näsa för att göra mål. De senaste tre Premier League-säsongerna har fått följande skyttekungar:

2018–2019, 22 mål: Pierre Emerick Aubameyang (Arsenal), Sadio Mané (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool) 2017–2018, 32 mål: Mohamed Salah (Liverpool) 2016–2017, 29 mål: Harry Kane (Tottenham)

Vi är fotbollsfesten. Vi är Premier League.

Säkra ditt sportutbud redan idag!

  • Film, sport eller både och? Välj det tv-paket som passar dig bäst!

  • Kom igång idag med underhållning på alla dina skärmar -Viaplay ingår!

  • Tv-box: 0 kr

  • Kombinera med bredband

Bindningstid och kampanjperiod 24 mån

V sport

Världens bästa sport från bl.a. Premier League och NHL.

320 kr/mån

C More Sport

Ett brett urval av svensk sport samt nationella och internationella ligor.

449 kr/mån