Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Stjärnspäckat och fartfyllt i SHL från C More

Stenhårda tacklingar, rungande slagskott och blixtsnabba kontringar. Den svenska högstaligan i ishockey tillhör en av världens bästa och lockar numera toppspelare från båda Nordamerika och Europa. Vilket lag klappar ditt hjärta för? Med Viasat och ett tillvalspaket från C More ser du SHL live och missar inte en enda match från SHL-säsongen 2020/2021.

Från Klass I till SHL Svenska mästerskap i hockey började spelas redan i början av 1920-talet. Det var Raoul Le Mat, en amerikansk filmdirektör, som introducerade sporten i landet. Den högsta serien i Sverige har haft många olika namn genom åren. De första åren kallades den för Klass I. Några år in på 1930-talet fick den namnet Elitserien, för att i efterföljande decennium kallas för Svenska serien. Kring andra världskrigets slut delades ligan in i två grupper kallade Division I Norra och Division I Södra. I mitten av 1970-talet slogs dessa ihop till en Division I-serie. Elitserien och Svenska Hockeyligan följde därpå. Sedan 2013 heter den högsta ligan i ishockey i Sverige SHL, för att stärka den internationella identiteten. Idag följs matcherna i SHL av hockeyfans världen över.

Följ ditt SHL-lag i tabellen Med tillvalspaket från C More följer du SHL live. Att se SHL på tv är ett nöje många svenskar ägnar sig åt varje vecka när säsongen pågår. SHL består av fjorton lag, från Luleå i norr till Malmö i söder. Varje lag spelar totalt 52 matcher i grundserien, där man möter varje lag fyra gånger – två hemma och två borta. Därefter väntar slutspel för de åtta bästa. Lagen på plats 13 och 14 möts i ett kvalspel där en fortsatt plats i SHL står på spel. Förlorande lag degraderas till andradivisionen, HockeyAllsvenskan. Hur går det för ditt favoritlag i tabellen? Ser de ut att kunna knipa en slutspelsplats eller blir det en kamp om att slippa kvalspel?

Vilka vinner SHL-säsongen 2020/2021? Att vinna grundserien är en sak, men att gå hela vägen och stå som slutsegrare efter ett långt slutspel är en helt annan. Just nu ligger Rögle, Frölunda och Luleå i toppen av tabellen, men jagas av både Växjö och Örebro. Även överraskningslaget Leksand ligger bra till och ser ut att kunna konkurrera om en slutspelsplats. Regerenade mästare? Ingen. Föregående säsong avbröts innan slutspelet hann avslutas och ingen segrare korades. Luleå hade dessförinnan stått för en strålande säsong och vann grundserien med god marginal. Frågan är om norrbottningarnas revanschlusta kan ta dem hela vägen till guldet i år?

Säkra ditt sportutbud redan idag!

  • Film, sport eller både och? Välj det tv-paket som passar dig bäst!

  • Kom igång idag med underhållning på alla dina skärmar -Viaplay ingår!

  • Tv-box: 0 kr

  • Kombinera med bredband

Bindningstid och kampanjperiod 24 mån

C More Sport

Ett brett urval av svensk sport samt nationella och internationella ligor.

449 kr/mån

V sport

Världens bästa sport från bl.a. Premier League och NHL.

320 kr/mån