Logout

E-faktura

Välj e-faktura och slipp faktureringsavgiften

Tjänsten e-faktura innebär att du inte betalar någon faktureringsavgift och därmed sparar 45 kr/faktura, det vill säga upp till 540 kr/år. Från och med den 1 oktober 2017 är faktureringsavgiften för pappersfaktura 49 kr/mån (588 kr/år). För kunder med bindningstid gäller den nya faktureringsavgiften först när bindningstiden löpt ut. 

Så här går det till

E-faktura innebär att din faktura kommer direkt till din internetbank istället för att skickas med post. Den elektroniska fakturan ser likadan ut som din pappersfaktura, men genom att du får fakturorna i din internetbank får du en enklare överblick över betalda och obetalda fakturor.

Personen som anmäler sig som e-fakturamottagare behöver inte vara abonnemangsinnehavaren. Personnumret på den som står på abonnemanget och abonnentnumret måste dock anges vid anmälan. Abonnentnumret hittar du på ditt välkomstbrev eller tidigare pappersfakturor.

Beroende på när i månaden din anmälan till e-faktura görs kan det komma en pappersfaktura innan e-fakturatjänsten aktiverats då den redan kan varit färdigställd vid anmälningsdatumet.

Den som anmäler sig som e-fakturamottagare anger sin e-postadress för att vi ska kunna skicka en bekräftelse på anmälan samt eventuell övrig information som rör e-faktura.

Anmälan

Anmälan för att ta emot e-faktura från Viasat gör du direkt via din internetbank, du måste därför vara kund hos en internetbank som stödjer e-faktura för att kunna beställa tjänsten. Idag fungerar e-faktura för dig som betalar dina räkningar via internet hos SEB, Handelsbanken Privat, Danske Bank, SkandiaBanken, Swedbank, Nordea, Sparbanken Öresund, Stadshypotek Bank, ICA Bank, Länsförsäkringar Bank, Sparbanken Syd, Marginalen Bank, SBAB och Handelsbanken Företag.

Vanligtvis hittas tjänsten under e-tjänster/anmäl elektronisk faktura, det varierar dock mellan olika banker.

Kombinera autogiro med e-faktura

Du kan kombinera e-faktura med autogiro. De gånger då beloppet som skall dras via autogiro skiljer sig från föregående månad skickas din specifikation elektroniskt.
Läs mer om autogiro >

Påminnelse

Om du skulle få en påminnelse skickas den som en pappersfaktura men då utgår faktureringsavgiften. Det tillkommer dock en påminnelseavgift på 60 kr.

Avsluta e-faktura

Vill du avsluta tjänsten e-faktura hos Viasat gör du det enkelt när du är inloggad på din internetbank.

 

För mer information om hur e-faktura fungerar, vänligen kontakt din bank.