Logout

De brittiska slottens hemligheter

Image

I dokumentärserien De brittiska slottens hemligheter som du ser på Viasat History utforskas några av Storbritanniens kändaste slotts stormiga förflutna.

de brittiska slottens hemligheter

I den första säsongen av De brittiska slottens hemligheter utforskar vi den stormiga historien på sex av Storbritanniens kändaste slott: Dover Castle, Towern, Warwick Castle, Caernarfon Castle, Stirling Castle och Carrickfergus Castle. Populärhistorikern och författaren Dan Jones tar reda på vad som gömmer sig bakom de berömda högborgarnas fasader när han tar med sig tittarna på en resa kantad av intriger, dramatik, romanser, uppror och ökända personer. Serien spelas in på oerhört vackra platser i England, Wales, Skottland och Nordirland. Vi får bland annat ta del av fantastiska luftbilder och dramatiska rekonstruktioner som visar hur majestätiska slotten faktiskt är, samtidigt som de som en gång i tiden bodde i dem väcks till liv.

Under den andra säsongen tar Dan Jones med oss till ännu fler brittiska slott för att utforska även deras förflutna. Den här gången beger vi oss till de kända slotten Edinburgh Castle, Cardiff Castle, York Castle, Lancaster Castle, Leeds Castle och Arundel Castle. Dan delar med sig av några av de många berättelser som har utspelat sig på slotten under tusen år av Storbritanniens historia - med kungar, drottningar, bedragare, rebeller, offer och skurkar i huvudrollerna. Se säsong 1 och 2 av De brittiska slottens hemligheter på Viasat History.

De brittiska slottens hemligheter visas tisdagar kl. 22.10 på Viasat History.

Beställ nu - Viaplay och streamade tv-kanaler ingår

Beställ Viasat nu – Viaplay ingår

Upplev hela tv-utbudet fritt i 3 mån
• 76 kanaler, varav 40 i HD

Den totala avtalstiden är 24 månader. 3 frimånader och därefter en bindningstid på 21 månader.

 

På Viasat Dokumentär ser du dokumentärer från hela världen. Upplev naturens under, universums mysterier och historiens största gåtor i din TV.