Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00
Sök

Satellitens position

Vi sänder ut våra kanaler via satelliten Astra 4A (Sirius). Den aktuella positionen för satelliten är 4.8°E.
Parabolantennen ska monteras på en vägg i söderläge. I vissa fall kan det bli nödvändigt att installera parabolen på taket. 

Installation och justering av parabol samt tv-box

Lämplig plats för parabolen
Vid installation av en parabol är det viktigt att hitta en lämplig plats för montering. Det kan vara på husväggen, skorstenen eller ett balkongräcke. Det är inget krav att parabolen installeras högt upp utan vad som är viktigast är att parabolen har fritt söderläge. 
Träd , buskar och hus kan störa signalen mellan satelliten och parabolen. Tänk även på att träd och buskar växer och kan i framtiden störa signalen. 

Uppsättning  och justering av parabolen
Vid installationen rekommenderas det att ta hjälp av en Satfinder, verktyget hjälper dig att få parabolen i korrekt vinkel mot satelliten.
Parabolen behöver riktas mot satelliten och gradantalet skiljer sig beroende på var du befinner dig. Se elevationskartan nedan för att enkelt ta reda på hur parabolen ska riktas i höjd- och sidvinkel. För att få in korrekt gradantal kan du använda dig av en kompass. 

Installation av tv-boxen
Hur du installerar din tv-box skiljer sig beroende på vilken typ av box du har. Genom att klicka här hittar du guider för hur du installerar våra vanligaste boxar.  

Elevationskarta
Genom att använda elevationskartan räknar du ut hur din parabol ska riktas. Exempel: Bor du i Stockholm ska din parabol vara riktad 195 grader i sidvinkel och 22 grader i höjdvinkel. Relaterade artiklar och information: 
Problem med signalmottagningen
Felmeddelanden på din tv
Installation av Tvilling, Trilling eller Fyrling
Bildinställningar

Kontakta oss