Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00
Sök

Viasat fjärrkontroll-appen

Ladda ner appen Viasat Fjärrkontroll och förvandla din mobil eller surfplatta till en fjärrkontroll, som du styr din Viasatbox med. Med appen Viasat Fjärrkontroll får du en överblick av hela ditt Viasat-utbud på skärmen, där du kan dra med fingrarna och klicka dig fram.

Här finns en visuell tv-guide som ger dig en snabb överblick av alla kanaler. Du ändrar kanal på tv:n med ett enkelt tryck på skärmen. Du kan även skapa påminnelser, göra personliga kanallistor, sätta bokmärken på dina favoritprogram och mycket mer.

Ladda ner appen direkt i AppStore eller på Google Market. 

Se dina favoritprogram när du vill

Med Viasat Fjärrkontroll når du enkelt våra Playtjänster i boxen så att du kan se vad du vill, när du vill. Här finns playkanaler och våra stora programbibliotek med serier, filmer och barnprogram. Precis som vanligt när du använder Viasats Playtjänster får du alltid bra kvalité, oavsett uppkopplingshastighet.

• För dig som parabolkund fungerar appen med följande boxar: Pace 830, Pace 865, Pace/Arris 3000, Samsung 680, Samsung 5140 samt Samsung 7140.

• För dig som fiberkund fungerar appen med boxen Samsung 680


Hur kommer jag igång med Viasat Fjärrkontroll-appen?

 1. Ladda ner appen "Viasat Fjärrkontroll" till din mobil eller surfplatta från Google Play eller App Store.
 2. Se till att din mobil eller surfplatta är ansluten till ditt trådlösa nätverk. För att ansluta till ett trådlöst nätverk, gå till Inställningar > Wi-Fi.
 3. Parabolkund: Kontrollera att kabeln i Viasatboxen är ansluten till routern i samma nätverk som din mobil eller surfplatta. Har du en Samsung 680 UHD, kan du även ansluta den till nätverket via Wi-Fi.
 4. Fiber-tv-kund med UHD-box: se till att din box är ansluten till samma trådlösa nätverk som din mobil eller surfplatta. För att ansluta, gå till Inställningar > Systeminställningar > Nätverk > Wi-Fi.
 5. Öppna Viasat-appen i din surfplatta eller mobil.

Behöver jag logga in?

Nej, du behöver inte logga in för att använda appen tillsammans med din Viasatbox. Dina personliga favoritlistor sparas lokalt på din mobil eller surfplatta.


Hur ser jag vad som är på tv just nu?

När du startar appen Viasat Fjärrkontroll öppnas tv-guiden automatiskt. Den orangea linjen visar de program som visas på tv just nu. Du kan även se vilka program som går just nu i den vertikala kanalväljaren


Hur byter jag kanal?

 • Enklast är att klicka på kanallogotypen i tv-guiden.
 • Du kan också trycka på det önskade tv-programmet i din lista i tv-guiden. När du är inne på programmet och dess information, tryck på knappen "Välj kanal".
 • Alternativt kan du peka på den aktuella kanalinfon som ligger i nedre vänstra hörnet i Viasat Fjärrkontroll. En kanallista dyker upp och du kan nu bläddra fram till önskad kanal.
 • Genom att svepa med fingret på surfplattan kan du styra din tv. För att aktivera: tryck på hand-ikonen på högersidan i Viasat Fjärrkontroll.

Hur skapar jag egna kanallistor?

I vyn "TV-guide" - klicka på (V) överst till vänster, peka på "lägg till ny kanallista", namnge din lista och välj kanaler. Du behöver vara inloggad för att kunna skapa dina egna kanallistor.

Hur använder jag kanallistorna?

I vyn "TV-guide", visas dina kanallistor genom att trycka på (V) bredvid tv-guide i toppmenyn. Klicka på den önskade listan, och kanalerna visas enligt den aktuella listan.


Hur skapar jag ett favoritprogram?

Du kan skapa favoriter bland våra Playtjänster (playkanaler och programbibliotek) och i Hyrbutiken. Klicka på programbilden för att få upp detaljvyn, klicka därefter på hjärtikonen under programtiteln.


Hur ser jag på ett program som jag har gjort till favorit?

När du är inne i Playtjänsten eller Hyrbutiken klicka på hjärtikonen i toppmenyn så visas dina favoriter.


Kan jag få en påminnelse när mitt favoritprogram börjar?

Ja. Klicka på ”klock”-symbolen vid programmets titel i detaljvyn. Du ser alla dina aktuella påminnelser under ”Planner” – eller genom att klicka på påminnelse-menyn i toppmenyn.


Hur kontrollerar jag andra boxar?

Om du bara har en Viasat-box väljer Viasat Fjärrkontroll automatiskt den som standard – du behöver alltså inte göra något. Om du har flera boxar hemma väljer du vilken du vill kontrollera under Inställningar. 


Kan jag byta namn på boxarna om jag har flera i mitt nätverk?

 1. Gå till Inställningar > Systeminställningar > Inställningar för hemmanätverk i din tv-box.
 2. Kontrollera att ditt nätverk är aktiverat, välj "Ja" eller ange ett namn (frivilligt)
 3. Tryck på den blå knappen för att spara och avsluta


Kan jag titta på program på min surfplatta?

Viasat Fjärrkontroll fungerar som en fjärrkontroll till din tv – du kan därför inte se tv-program på surfplattan. Du kan dock se filmtrailers.


Varför kan jag inte se fjärrkontrollen?

 

 1. Säkerställ att du har den senaste versionen av appen. Du kan se versionsnummer av appen under Inställningar.
 2. Kontrollera att boxen kommer åt Playtjänster
 3. Kontrollera att boxen är kopplad via routern
 4. Kontrollera att iPaden är uppkopplad till samma router, fast trådlöst
 5. Starta om routern
 6. Kör ”Synkronisera med box” i Inställningar i Appen
 7. Starta om boxen (knappen på baksidan)


Relaterade artiklar och information: 
Koppla fjärrkontroll till TV
Beskrivning av fjärrkontroll
Skapa favoritlist

Kontakta oss