Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Kanalförändringar

Januari

2020-12-07

Släckning av SVT2 regionala kanaler

Sedan en tid tillbaka har SVT valt att avsluta sina regionala sändningar för kanalen SVT2. Från och med 12 januari kommer därför de regionala versionerna av SVT2 tas bort från våra kanallistor. För dig som har lagt en regional version av SVT2 i en favoritlista, eller lagt en serieinspelning av ett program från någon av SVT2s regionala kanaler behöver du göra om dina inställningar på nytt efter förändringen.

Huvudkanalen SVT2 HD finns som tidigare på kanalplats 2.

Klicka här för att lägga in kanaler i en favoritlista

Vill du ändra din serieinspelning på en inspelningsbar box? Se hur du gör här.

December

2020-12-22 Dplay byter namn till discovery+

Med start 5 januari 2021 har vår innehållsleverantör Discovery beslutat att ändra namn på sin streamingtjänst från Dplay till discovery+.

Dplay-paketen kommer byta namn till följande:

Dplay Underhållning blir discovery+ Underhållning

Dplay Live blir discovery+ Live

Dplay Total blir discovery+ Total

För dig som har tillvalspaket Dplay Total innebär det även att dina internetsända kanaler till din tv-box kommer att byta namn till discovery+ Extra 1-8.

November

2020-11-27 Disney XD och FOX avslutar sina sändningar

Från och med den 1 januari 2021 har Disney valt att avsluta sändningarna för kanalerna Disney XD och FOX. Detta innebär att dessa kanaler försvinner från vårt utbud, precis som de gör för samtliga distributörer på marknaden.

-Disney XD har tidigare ingått i tv-paket Mellan, Stor och Premium.

-FOX har tidigare ingått i tv-paket Bas, Mellan, Stor och Premium.


Oktober

2020-10-05 VH1 Classic blir den nya kanalen MTV 80s

Vår innehållsleverantör Viacom har beslutat att ändra namn och inriktning på kanalen VH1 Classic. Nytt namn blir MTV 80s, och kanalen kommer visa den perfekta mixen av 80-talets hits i form av musikvideos och utvalda liveframträdanden. MTV 80s lanseras den 5 oktober. Kanalen hittar du på kanalplats 25.


2020-10-05 Förändring av kanalen Disney Channel

Från 5 oktober kommer Disney Channel att ta bort sina lokala tv-kanaler i Norden och gå över till att sända en och samma kanal i samtliga nordiska länder. I Sverige kommer Disney Channel fortsatt sända program med svenskt tal eller text, men däremot kommer kanalen visa dansk reklam. Din kanallista uppdateras automatiskt och du behöver inte vidta någon åtgärd.

Har du lagt in Disney Channel som en kanal i din favoritlista behöver du lägga in kanalen på nytt i listan efter den 5 oktober kl 12. Information om hur du gör en favoritlista hittar du här.

Detsamma gäller om du har en inspelningsbar box och har lagt en serieinspelning av ett program på Disney Channel. Då behöver du lägga in denna serieinspelning på nytt efter förändringen. Se hur du gör här.

Du som har en tv-modul från Viasat kommer i din tv bli uppmanad till att installera en uppdaterad operatörsprofil*. Du behöver acceptera uppdateringen för att få fortsatt tillgång till Disney Channel i din kanallista.

*Operatörsprofil kan benämnas på olika sätt för olika tv-apparater


Juli

2020-07-02 Premiär för Dplay hos Viasat

Nu kan du teckna Dplay direkt hos Viasat och njuta av både efterlängtade sporträttigheter som Allsvenskan och Superettan och exklusiv underhållning. Läs mer här.


Maj

2020-05-26 Kanalen eSports TV HD utgår ur Viasats tv-utbud

Från och med den 30 juni 2020 utgår kanalen eSports TV HD ur vårt tv-utbud då kanalen avslutar sina sändningar i samband med att vårt distributionsavtal löper ut. Förändringen berör samtliga grundpaket hos Viasat.


2020-05-19 Matkanalen Godare – ett tillskott i vårt utbud!

Den 19 maj stärker vi vårt utbud med HD-kanalen Godare, en helt ny matkanal med sina inspirerande internationella och unika svenska matprogram Läs mer här.

April

2020-04-22 Utökat HD-utbud

Tillvalskanalen Horse & Country kommer från och med nu att sändas ut i den bättre HD-kvaliteten, både i din box* men också som streamad kanal på Viaplay. Du hittar kanalen på kanalplats 27. Har du en favoritlista där kanalen ingår behöver du uppdatera den Se hur du enkelt gör här

* Horse & Country HD är en internetsänd kanal för dig som har tv via parabol. Du behöver ha en internetuppkopplad modernare HD- eller UHD-box för att kunna ta del av kanalen i HD. Se hur du kopplar upp din box i tre steg här

Mars

2020-03-23 Nu stärker vi HD-utbudet!

Kanalen Al Jazeera, som tidigare sänts ut i SD-kvalitet, sänds från och med nu i den bättre HD-kvaliteten, både i din box* men också som streamad kanal på Viaplay. Du hittar kanalen på kanalplats 97. Du kan behöva starta om din box för att se kanalen. Har du en favoritlista där kanalen ingår behöver du uppdatera den Se hur du enkelt gör här

  • Al Jazeera HD är en internetsänd kanal för dig som har tv via parabol. Du behöver ha en internetuppkopplad modernare HD- eller UHD-box för att kunna ta del av kanalen i HD. Se hur du kopplar upp din box i tre steg här*


2020-03-01 Utökat innehåll av Viaplay

I tv-paket Stor och Mellan erbjuds nu ännu mer innehåll i Viaplay! Förutom streamade kanaler, barninnehåll och alla serier ingår nu även Viaplays utbud av film!

December

2019-12-10 Viasat Sport Extra -en ny sportkanal

Den 19 december stärker vi vårt utbud med HD-kanalen Viasat Sport Extra, en helt ny sportkanal med ett urval av populära sporter med något för alla. Läs mer här


2019-12-19 Viasat Xtra byter namn

Den 19 december byter vi namn på Viasat Xtra 1-5, våra extra sportkanaler. Det nya namnet blir Viasat Live. Viasat Live 1-5 kommer finnas på kanalplatserna 201-205.

Augusti

2019-08-27 Talande text för SVTs kanaler

Från klockan 12.00 den 27 augusti är vi glada över att kunna erbjuda våra kunder så kallad "talande text" för SVTs kanaler. Det innebär att det kommer att finnas uppläst text, via en syntetisk röst, att tillgå för dig som tittar på SVTs kanaler. Detta erbjuds som ett stöd till personer som har svårt att läsa de vanliga översatta undertexterna.


De anpassade kanalerna finns tillgängliga på följande kanalplatser:

351 SVT1 HD Talande text
352 SVT2 HD Talande text
353 Kunskapskanalen Talande text
354 Barnkanalen Talande text
355 SVT24 Talande text

Juli

2019-07-09 KANALERNA RUSSIA TODAY OCH NTV MIR UTGÅR UR VIASATS UTBUD

Från och med den 29 augusti 2019 utgår kanalerna Russia Today och NTV Mir från vårt utbud på grund av att vårt distributionsavtal löpt ut. Det betyder att du som haft tillvalspaketet TV Russia inte längre kommer att ha tillgång till kanalerna och paketet tas automatiskt bort från ditt abonnemang.

Juni

2019-06-30 KANALEN MANCHESTER UNITED TV (MUTV) UTGÅR UR VIASATS UTBUD

Från och med den 30 juni har vi inte längre rättigheten att sända kanalen Manchester United TV på grund av att vårt distributionsavtal löpt ut. Detta betyder att kanalen därmed utgår från vårt utbud. Förändringen berör kunder med tv-paket Premium samt kunder med tillvalskanalen Manchester United TV (MUTV).

2019-06-13 TEXT-TV FÖRSVINNER FRÅN TV4:S KANALER

TV4 har beslutat att sluta med text-tv som informationskanal. För TV12 trädde förändringen i kraft den 12 juni medan förändringen för TV4 och Sjuan träder i kraft den 3 september 2019. Text-tv för kanalerna kommer framåt enbart stödja text-tv textning.

Maj

2019-05-23 TVÅ NYA TILLVALSPAKET

Nu lanserar vi två nya tillvalspaket, med norska och danska kanaler, i vårt utbud. Lägg till tillvalspaketen och se underhållning från några av Norge och Danmarks största tv-kanaler.

Läs mer >

April

2019-04-16 E! I HD - FRÅN 23 APRIL

Den 23 april stärker vi HD-utbudet med kanalen E! för dig som idag har kanalen i SD. Se program som Keeping Up with the Kardashians, Botched och Total Bellas i ännu högre kvalitet!

Läs mer >

December

2018-12-20 SE FRÅN BÖRJAN - NU OCKSÅ FÖR UTVALDA PROGRAM PÅ SVT1 OCH SVT2

Missat början på programmet? Ingen fara. Du kan enkelt spola tillbaka eller starta om och titta från början – direkt i din tv. Program som är märkta med ”Se från början-symbolen" test20x20 (1) går enkelt att starta om med den gula knappen på fjärrkontrollen. Funktionen finns tillgänglig för kunder med fiber-tv och en UHD-box samt för kunder med parabol-tv och en internetuppkopplad UHD- eller en modernare HD-box.

Läs mer >

November

2018-11-30 PARAMOUNT NETWORK ERSÄTTER COMEDY CENTRAL

Den 15 januari flyttas de bästa serierna från kanalen Comedy Central till den breda underhållningskanalen Paramount Network.

Läs mer >

2018-11-01 NU KAN DU SE DINA FOX-FAVORITER I ÄNNU BÄTTRE KVALITET

Den 1 november stärker vi HD-utbudet då Fox HD flyttar in i de tv-paket som idag har kanalen Fox, vilket innebär att Viasats HD-utbud blir än starkare med hela 41 kanaler i HD-kvalitet.

Läs mer >

Oktober

2018-10-23 CASTA DINA KANALER - VAR OCH NÄR DU VILL!

Nu kan du ta med dig Viaplay och din Chromecast och casta dina kanaler var du vill, när du vill och på vilken skärm du vill. Hemma eller på besök hos släkten? Inga problem, casta på!

Läs mer >

2018-10-08 TBN NORDIC

Den 8 oktober lägger vi till kanalen TBN Nordic, en kanal med kristet fokus, som sänder med inriktning på bl.a. dokumentärer, personporträtt och underhållning. Du hittar TBN Nordic på kanalplats 141.

Augusti

2018-08-29 TVÅ NYA STREAMADE KANALER; SKY NEWS OCH NTV MIR

Den 29 augusti utökar vi utbudet av streamade kanaler ytterligare när den brittiska nyhetskanalen Sky News och den ryska nyhets- och dokumentärkanalen NTV Mir flyttar in i Viaplay.

Läs mer >

2018-08-27 PREMIÄR FÖR RADIOKANALEN STAR FM I BOXEN

Den 27 augusti flyttar den nya radiokanalen Star FM in i alla Viasats digitalboxar och ersätter kanalen Star 90.

Läs mer >

2018-08-16 KANALFÖRÄNDRINGAR C MORE SPORT

Den 1 september genomför C More mindre förändringar i tillvalspaketet C More Sport då den tidigare huvudkanalen C More Sport utgår. De nischade kanalerna C More Fotboll, C More Hockey och C More Golf kommer framöver att sända de bästa matcherna och tävlingarna för respektive rättighet. Samtidigt tillkommer kanalen C More Live 5.

Läs mer >

2018-08-14 UNDERTEXT FÖR HÖRSELSKADADE

Nu finns möjligheten till undertexter för hörselskadade för allt svenskt innehåll som sänds på kanalerna Viasat Film Premiere och Viasat Series.

Läs mer >

2018-08-09 XTRA-KANALER

Den 28 augusti genomför vi en mindre förändring då antalet ”extra” sportkanaler, kanalerna Viasat Xtra, går från 8 till 5 st. Ändringen innebär inte mindre sport för våra kunder.

Maj

2018-05-02 HORSE & COUNTRY

Den 2 maj lanseras den internationella sport- och livsstilskanalen Horse & Country som tillvalskanal hos Viasat.

Läs mer >

Mars

2018-03-27 TV8 HD OCH TV10 HD

Den 2 maj stärker vi HD-utbudet med ytterligare två HD-kanaler när TV8 HD och TV10 HD flyttar in i samtliga tv-paket. Har du en favoritlista behöver du göra om den efter lanseringen av den nya HD-kanalen. Se hur du enkelt gör här.

Läs mer >

2018-03-26 EROTIKUTBUDET UTGÅR

MTG och Viasat har tagit ett principiellt beslut att ta bort all erotik från tv-utbudet i Norden. Det innebär att Viasat från den 30 april 2018 inte längre kommer att erbjuda kanaler, hyrfilm eller Ticket-abonnemang med erotikinnehåll.

Läs mer >

2018-03-23 MÖJLIGHET TILL DANSKA KANALER UTGÅR

Den 19-23 mars genomför vi tekniska förändringar på vår plattform vilket innebär att vi flyttar över kanaler till en modernare sändningsteknik. I samband med detta har vi inte längre möjlighet att visa de danska kanalerna TV3 och TV3+.

2018-03-19 TEKNISKA FÖRÄNDRINGAR

Den 19-23 mars genomför vi tekniska förändringar som kan påverka favoritlistan. Har du en egen favoritlista och upplever att det saknas kanaler behöver du göra om den. Så gör du om favoritlistan >

Du som har en inspelningsbar box med schemalagda inspelningar (s.k. ”serieinspelningar”) behöver i samband med detta lägga in dem på nytt.

Läs mer >

2018-03-19 VIASATS SD-BOXAR TAS UR BRUK

Den 19 mars tas Viasats äldre digitalboxar, så kallade SD-boxar, ur bruk. Samtliga kanaler flyttas då över till en modernare sändningsteknik vilket innebär att de endast finns tillgängliga via våra nyare boxar (HD- och Ultra HD-boxar).

Läs mer >

2018-03-02 TV4 HD OCH SJUAN HD

Den 3 april utökas HD-utbudet ytterligare när TV4 HD och Sjuan HD flyttar in i samtliga tv-paket. Har du en favoritlista behöver du göra om den efter lanseringen av den nya HD-kanalen. Se hur du enkelt gör här.

Läs mer >

2018-03-01 TV12 HD

Den 1 mars lanseras TV12 i HD på kanalplats 12. Har du en favoritlista behöver du göra om den efter lanseringen av den nya HD-kanalen. Se hur du enkelt gör här.

November

2017-11-28 SPORTKANALEN HD

Den 3 januari 2018 flyttar nya, breda Sportkanalen HD in i Viasat Sport-paketet och kommer därmed ersätta TV4 Sport HD. TV4 har beslutat att TV4 Sport HD ska tas bort från samtliga tv-operatörers kanalutbud.

Läs mer >

2017-11-16 C MORE SPORT

Från den 1 februari 2018 erbjuds C More Sport som tillvalspaket hos Viasat.

Läs mer >

2017-11-15 HISTORY

Den 15 november har HISTORY premiär som tv-kanal, playkanal i boxen och streamad tv-kanal i Viaplay. Kanalen ingår i Viasat Silver.

Läs mer >

Maj

2017-05-31 FYRA NYA PLAYKANALER

Under maj 2017 blir Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Discovery Channel en del av playutbudet.

Läs mer >

2017-05-15 NTV MIR BLIR INTERNETSÄND

Den 15 juni 2017 blir kanalen NTV Mir i tillvalspaketet TV Russia internetsänd för dig som har tv via parabol.

Läs mer >

2017-05-12 NY KANALLISTA

Den 12 juni 2017 förnyar vi kanallistan för att skapa en bättre ordning och struktur på kanalernas placering. Den nya kanallistan kommer att gälla för alla Viasats boxmodeller, förutom äldre SD-boxar. Ditt kanalutbud påverkas självklart inte av förändringarna i kanallistan.

Läs mer >

2017-05-10 TV4 FAKTA XL OCH TV4 KOMEDI

TV4 har meddelat att man lägger ner kanalerna TV4 Fakta XL och TV4 Komedi den 30 september 2017. Programmen som visats på kanalerna kommer att flyttas till andra kanaler inom TV4-Gruppen.

April

2017-04-04 DISNEY JUNIOR

Den 4 april utökar vi sändningstiderna för barnkanalen Disney Junior med hela 5 timmar per dygn.

Läs mer >

2017-04-04 FILMPAKETET

Den 4 april förbättrar vi filmpaketet med utökade sändningstider med hela 17 timmar per dygn. Nu sänds alla kanaler dygnet runt. Viasat Film Comedy och Viasat Film Family slås ihop och blir nya, förbättrade Viasat Film Family. Viasat Film Hits erbjuds nu även som HD-kanal.

Läs mer >

2017-04-04 NAT GEO WILD HD

Nat Geo Wild HD får utökade sändningstider och blir internetsänd från den 4 april.

Läs mer >

Mars

2017-03-01 NORSKT LJUDSPÅR

På grund av tekniska skäl utgår möjligheten att välja norskt ljudspår till vissa Viasat-kanaler den 1 mars 2017. Detta gäller för följande kanaler: Viasat Motor, Viasat Golf, Viasat Film Premiere, Viasat Film Action, Viasat Film Family, Viasat Film Comedy, Viasat Film Hits och Viasat Series.

Läs mer >

Februari

2017-02-28 EROTIKUTBUDET

Med start i slutet på februari 2017 utgår tre erotikkanaler ur samtliga kanalpaket som inkluderar Viasat Film. Den 28 februari utgår Blue Hustler och den 30 mars utgår Penthouse 1 och Penthouse 2.

Läs mer >

2017-02-01 FOX

Från den 1 februari finns FOX tillgänglig för kunder med minst Silverpaket och självklart även i mobil och surfplatta som streamad tv-kanal i Viaplay.

Läs mer >

2017-02-01 NICKTOONS

Från och med den 1 februari finns kanalen Nicktoons tillgänglig i Barnpaketet och Viasat Guld.

Läs mer >

Januari

2017-01-11 VIASAT TV TO GO

Onsdagen den 11 januari flyttar hela sex nya kanaler in i Viasat TV To Go: dokumentärkanalerna National Geographic och Nat Geo Wild, nyhetskanalerna CNBC och Al Jazeera samt barnkanalerna Cartoon Network och Boomerang.

Läs mer >