Logout

NU BLIR DET ENKLARE ATT TITTA PÅ TV

Ladda ner vår nya app Viasat Fjärrkontroll och förvandla din iPad eller iPhone till en fjärrkontroll, som du styr din Viasat-box med. Med Viasat Fjärrkontroll byter du kanal på TV:n med ett enkelt tryck på skärmen. Du kan även skapa påminnelser, göra personliga kanallistor och mycket mer – direkt i surfplattan eller mobilen.

NU TAR VI BORT KNAPPARNA PÅ FJÄRRKONTROLLEN

Ladda ner appen Viasat Fjärrkontroll och förvandla din telefon eller surfplatta till en fjärrkontroll, som du styr din Viasat-box* med. Med Viasat Fjärrkontroll får du en överblick av hela ditt Viasat-utbud på skärmen, där du kan dra med fingrarna och klicka dig fram.

Här finns en visuell TV-guide som ger dig en snabb överblick av alla kanaler. Du ändrar kanal på TV:n med ett enkelt tryck på skärmen. Du kan även skapa påminnelser, göra personliga kanallistor, sätta bokmärken på dina favoritprogram och mycket mer – direkt i surfplattan.  
 

MYCKET MER ÄN BARA TV

Med Viasat Fjärrkontroll når du enkelt vårt VOD-utbud (Video on Demand) i Viasat-boxen så att du kan se vad du vill, när du vill. Här finns playkanaler, vårt stora barnbibliotek, TV-serier och filmer. Precis som vanligt när du använder Viasats On Demand-tjänst så får du alltid bra kvalité, oavsett uppkopplingshastighet.

*Viasat Fjärkontroll fungerar för att styra parabol-boxarna Pace 830, Pace 865, Samsung 5140 samt Samsung 7140.

1. ANSLUT TILL EN BOX

Hur kommer jag igång med Viasat Fjärrkontroll-appen?

1. Ladda ner appen "Viasat Fjärrkontroll" till din mobil eller surfplatta från Google Play eller App Store.

2. Se till att din mobil eller surfplatta är ansluten till ditt trådlösa nätverk. För att ansluta till ett trådlöst nätverk, gå till Inställningar > Wi-Fi.

3 a. Parabolkund: Kontrollera att kabeln i Viasatboxen är ansluten till routern i samma nätverk som din mobil eller surfplatta. Har du en Samsung 680 UHD, kan du även ansluta den till nätverket via Wi-Fi.

3 b.Fiber-tv-kund med UHD-box: se till att din box är ansluten till samma trådlösa nätverk som din mobil eller surfplatta. För att ansluta, gå till Inställningar > Systeminställningar > Nätverk > Wi-Fi.

4. Öppna Viasat-appen i din surfplatta eller mobil.

Behöver jag logga in?

Nej, du behöver inte logga in för att använda appen tillsammans med din Viasatbox. Dina personliga favoritlistor sparas lokalt på din mobil eller surfplatta.

2. BYTA KANAL

Hur ser jag vad som är på tv just nu?

När du startar appen Viasat Fjärrkontroll öppnas tv-guiden automatiskt. Den orangea linjen visar de program som visas på tv just nu. Du kan även se vilka program som går just nu i den vertikala kanalväljaren

Hur byter jag kanal?

• Enklast är att klicka på kanallogotypen i tv-guiden.
• Du kan också trycka på det önskade tv-programmet i din lista i tv-guiden. När du är inne på programmet och dess information, tryck på knappen "Välj kanal".
• Alternativt kan du peka på den aktuella kanalinfon som ligger i nedre vänstra hörnet i Viasat Fjärrkontroll. En kanallista dyker upp och du kan nu bläddra fram till önskad kanal.
• Genom att svepa med fingret på surfplattan kan du styra din tv. För att aktivera: tryck på hand-ikonen på högersidan i Viasat Fjärrkontroll.

3. ANPASSA

Hur skapar jag egna kanallistor?

I vyn "TV-guide" - klicka på (V) överst till vänster, peka på "lägg till ny kanallista", namnge din lista och välj kanaler. Du behöver vara inloggad för att kunna skapa dina egna kanallistor.

Hur använder jag kanallistorna?

I vyn "TV-guide", visas dina kanallistor genom att trycka på (V) bredvid tv-guide i toppmenyn. Klicka på den önskade listan, och kanalerna visas enligt den aktuella listan.

Hur skapar jag ett favoritprogram?

Du kan skapa favoriter bland våra Playtjänster (playkanaler och programbibliotek) och i Hyrbutiken. Klicka på programbilden för att få upp detaljvyn, klicka därefter på hjärtikonen under programtiteln.

Hur ser jag på ett program som jag har gjort till favorit?

När du är inne i Playtjänsten eller Hyrbutiken klicka på hjärtikonen i toppmenyn så visas dina favoriter.

Kan jag få en påminnelse när mitt favoritprogram börjar?

Ja. Klicka på ”klock”-symbolen vid programmets titel i detaljvyn. Du ser alla dina aktuella påminnelser under ”Planner” – eller genom att klicka på påminnelse-menyn i toppmenyn.
 

4. PLAYTJÄNSTER, HYRBUTIK OCH NEDLADDNING

Hur laddar jag ner eller hyr film?

Gå in på något program, film eller serie i våra Playtjänster eller Hyrbutiken, klicka på ”ladda ner” eller ”hyr”-knappen när du är inne i filmens/programmets detaljvy. Nedladdningen påbörjas och du kan se och ordna dina nedladdade filmer/program under ”planner”. 

Kan jag titta på tv medan jag laddar ner film?

Ja, din tv kommer att fortsätta att visa linjära kanaler medan nedladdningen pågår. Du kan även se tidigare nedladdat innehåll.

Hur betalar jag för nedladdningar?

Hyrfilmer laddas fortfarande ner via boxen och faktureras på din faktura. Genom att ange köp-PIN-koden vid ett köp godkänner du de villkor och priser som läggs på ditt Viasat-abonnemang.

Kan jag spärra nedladdning av hyrfilmer?

Ja, du kan spärra nedladdningar under Inställningar > Föräldrarkontroll > Kontrollinställningar i din digitalbox.

Hur gör jag för att se ett program från början?

När du tittar på en kanal, tryck på i-knappen eller OK-knappen på din fjärrkontroll. Om programmet går att starta om från början syns en gul symbol med texten "Se från början". Klicka då på den gula knappen på fjärrkontrollen för att se programmet från början. Du kan också gå in i tv-guiden och starta om ett program därifrån. De program som är möjliga att se från början är markerade med "Se från början-symbolen" .

5. FÖRÄLDRAKONTROLL OCH PIN-KODER

Hur fungerar föräldrakontroll?

Gå till Inställningar> Föräldrakontroll och ställ in önskad åldersgräns. Bekräfta genom att trycka "Klar".

Hur ändrar jag min köp-PIN-kod?

Gå till Inställningar > Föräldrakontroll > Ändra köp-PIN i din digitalbox. Ange din gamla kod. Om du inte har ändrat koden någon gång är den gamla koden 0000. Skriv sedan in den nya koden och bekräfta den genom att upprepa den nya PIN-koden.

6. ÖVRIGT

Hur kontrollerar jag andra boxar?

Om du bara har en Viasat-box väljer Viasat Fjärrkontroll automatiskt den som standard – du behöver alltså inte göra något. Om du har flera boxar hemma väljer du vilken du vill kontrollera under Inställningar. 

Kan jag byta namn på boxarna om jag har flera i mitt nätverk?
  1. Gå till Inställningar > Systeminställningar > Inställningar för hemmanätverk i din digitalbox.
  2. Kontrollera att ditt nätverk är aktiverat, välj "Ja" eller ange ett namn (frivilligt)
  3. Tryck på den blå knappen för att spara och avsluta
Kan jag titta på program på min surfplatta?

Viasat Fjärrkontroll fungerar som en fjärrkontroll till din tv – du kan därför inte se tv-program på surfplattan. Du kan dock se filmtrailers.

Vad kan jag göra när jag är inloggad på Mina Sidor?

För att logga in på Mina Sidor går du till Kundservice och loggar in till höger med dina inloggningsuppgifter.

När du är inloggad på Mina sidor kan du bland annat:

• Se dina fakturor
• Betala faktura direkt med ditt VISA eller Mastercardkort
• Uppgradera ditt kanalutbud
• Uppgradera ditt abonnemang till Viasat HD
• Lägga till enskilda kanaler såsom Viasat Golf, MUTV HD m.fl.
• Aktivera och avaktivera ditt fritidshusabonnemang
• Köpa till fler digitalboxar
• Hämta manualer och se instruktionsfilmer för din digitalbox
• Ändra dina personliga uppgifter

7. FELSÖKNING

Varför kan jag inte se fjärrkontrollen?
  1. Säkerställ att du har den senaste versionen av appen. Du kan se versionsnummer av appen under Inställningar.
  2. Kontrollera att boxen kommer åt Playtjänster
  3. Kontrollera att boxen är kopplad via routern
  4. Kontrollera att iPaden är uppkopplad till samma router, fast trådlöst
  5. Starta om routern
  6. Kör ”Synkronisera med box” i Inställningar i Appen
  7. Starta om boxen (knappen på baksidan)
Vad gäller erotik och Viasat Fjärrkontroll?

Inget erotiskt playinnehåll visas i appen. Du kan dock byta till kanaler som visar erotik linjärt på tv:n.

Arkiv