Logout

Information inför Premier League säsongen 16/17

Snart drar äntligen Premier League igång igen. Strålkastarna riktas självklart på Zlatan Ibrahimovic som tillsammans med den nya coachen José Mourinho ska göra Manchester United till en titelutmanare igen. Söndagen den 14 augusti gör Zlatan förhoppningsvis sin ligadebut borta mot Bournemouth. Och fredagen därpå är det upplagt för stor hemmapremiär på Old Trafford då United tar emot Southampton.

Inför kommande säsong kommer Premier League införa en del förändringar som påverkar sändningarna för TV-bolagen i Europa och därmed också för Viasat och Viaplay. Tidigare säsonger har TV-bolag utanför Storbritannien kunnat sända fler matcher parallellt än vad som varit möjligt för brittiska TV-bolag. Detta har lett till att en del aktörer i Storbritannien kringgått de inhemska distributionsreglerna för att få tillgång till fler matcher genom att ta ner piratsändningar från utländska TV-bolag.

Den här säsongen ger Premier League oss möjlighet att visa exakt samma matcher live som visas i Storbritannien, samt en livematch på lördagar kl 16:00. Vi har också möjlighet att livesända samtliga matcher i sista omgången av Premier League. En positiv nyhet för i år, för att det ska bli färre matchkrockar, är fredagsmatcher där vi kommer att visa matcher på 12 fredagar under säsongen.

Att vi bara har möjlighet att visa en match kl 16:00 innebär en förändring för Viasats fiber-TV-kunder och de som är kunder hos andra TV-leverantörer, men ingen förändring för Viasats parabolkunder.

Vi kommer att sända 380 matcher från Premier League precis som vi har gjort tidigare säsonger, vilket fortfarande är fler live-matcher från Premier League i Sverige än vad man kommer åt via de brittiska TV-bolagen.

Premier League kommer i huvudsak att direktsändas i vår nya kanal Viasat Sport Premium. Samtliga direktsända och repriserade matcher från Premier League visas även på vår streamingtjänst Viaplay. Alla kunder med kanalen Viasat Sport Premium har även tillgång till motsvarande utbud i Viaplay.

Viasat Sport Premium ingår för dig som är Viasatkund med Viasat Guld eller Viasat Silver Sport, samt Viasats äldre kanalpaket där Viasat Sport ingår. För dig som har HD-paketet visas kanalen självklart i HD-format.

Kanalen finns även tillgänglig för kunder med Viasats sportkanaler i sitt utbud hos Com Hem, Telia, Sappa, Kalejdo, Serverado och Connect TV. I september lanseras kanalen för kunder med Viasats sportkanaler hos Bredbandsbolaget, Canal Digital kabel-TV och Ownit.

Arkiv