Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Avgörande VM-kval på TV3 och Viaplay

Svenska herrlandslaget i handboll ska följa upp silverframgången i vinterns europamästerskap, med att kvalificera sig för världsmästerskapen 2019. Det direkt avgörande playoff-mötet med Nederländerna den 9 och 13 juni sänds på TV3 och Viaplay, där returen i Kristianstad ramas in med en studiosändning.

Sverige nådde i vintras smått sensationellt EM-finalen, där man fick ge se sig besegrat av Spanien. Knappt ett halvår senare står landslaget inför nästa stora uppgift, att försöka säkra avancemang till VM-turneringen som avgörs i Tyskland och Danmark den 9-27 januari 2019. Det sista hindret står Nederländerna för.

– De brukar alltid ha någon riktigt bra spelare, men totalt sett skulle det vara en jättesensation om Sverige missade det här. Vi börjar dessutom på bortaplan vilket är en fördel, säger Hellgren som under våren sett fortsatta tecken på att svensk herrhandboll tar rejäla internationella kliv.

– Under Bengan Boys-eran fick vi fram sex, sju stycken spelare i yppersta världsklass, nu har vi kanske tre, fyra stycken. Konkurrensen har hårdnat enormt. Framför allt har Frankrike en enorm återväxt, och trots att de inte vann EM så håller jag dem som främsta nationen. Bakom dem tillhör Sverige länderna två till tio.

Sändningstider VM-playoff

Lördag 9 juni

15.55, TV3, Viaplay: Nederländerna–Sverige, s’Hertogenbosch

Kommentatorer: Pelle Bäckman, Claes Hellgren.

Onsdag 13 juni:

19.00, TV3, Viaplay: Sverige–Nederländerna, Kristianstad

Programledare: Ola Wenström.

Expert: Martin Frändesjö.

Kommentatorer: Robert Tennisberg, Claes Hellgren.