Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Stor Premier League-premiär på Viasat

En lång sommar av heta rykten och spektakulära värvningar är snart över. Premier League-lagen är redo för en ny säsong i världens populäraste fotbollsliga.

Tidigare i sommar förlängde Viasat rättigheterna för Premier League över säsongen 2021-22 och direktsänder precis som föregående år majoriteten av matcherna med Viasat Sport Premium och Viaplay som huvudkanaler.

Manchester City vann fjolårets liga med 19 poäng före närmaste konkurrent och de tippas allmänt att försvara sin titel.

– Det blir tredje säsongen för Pep Guardiola och han får de spelare han vill ha och får dem att spela som han vill. Bästa spelarna, i bästa laget med bästa tränaren och mest pengar – då brukar det bli bra, säger Viasat Sports fotbollsexpert Ola Andersson.

Söndagens sändningar på Viasat Sport Premium och Viaplay innehåller en exklusiv intervju med Man City-tränaren.

– Det är bara hungern som talar emot dem, men de har en energisk och duktig tränare i Guardiola som ska kunna hålla dem på tårna. Jag gillar Liverpools värvningar, de blir främsta utmanarna, säger Glenn Strömberg.

Liverpool som slutade fyra i fjol och avancerade ända till Champions League-final, har ägnat sommaren åt att spetsa till de flesta lagdelar. Inte minst målvaktspositionen.

– Alisson är en av världens bästa målvakter och funkar inte han så är det snarare ett strukturfel, säger experten Martin Åslund.

Fjolårets ligatvåa Manchester United har inte varit lika aktivt på transfermarknaden, vilket irriterat tränaren José Mourinho.

– Det är redan turbulent och Mourinho verkar vara trött på vissa spelare och media. Han har haft svårt att få i gång de större värvningarna som Paul Pogba, Alexis Sanchez och även Victor Nilsson Lindelöf, säger experten och förre Premier League-spelaren Jonas Olsson.

Även Watford har nu svensk prägel i form av Ken Sema. En intervju med nyförvärvet från Östersund sänds under premiärhelgen.

– Jag tycker Semas snabbhet, styrka och storlek bör funka perfekt i Premier League, säger Pontus Kåmark.

Viasat Sport Premium och Viaplay direktsänder sex av premiärhelgens matcher och de övriga fyra i efterhand så fort aktuell dags sista match är färdigspelad.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen direktsända majoriteten av säsongens matcher från Premier League, vilket till antalet är fler än man till exempel kan se i England, säger sportchefen Per Nunstedt.

Säsongspremiär för populära magasin

I veckan var det även säsongspremiär för Mellan Raderna, studiomagasinet där komikern Anders Jansson och programledaren Erik Bäckrud med profilstarka gäster analyserar Premier League ur ett supporterperspektiv. Mellan Raderna sänds på TV3 Sport, Viaplay, Viafree samt Expressen.

På samma kanaler/plattformar sänds höjdpunktsmagasinet Målklubben, där programledaren Claes Andersson tillsammans med Viasat Sports expert Bojan Djordjic och Expressens Therese Strömberg analyserar gångna helgens aktuella omgång.

I helgen är det även premiär för franska Ligue 1 och nederländska Eredivisie på Viasat och Viaplay. Och den 24 augusti är det dags för Bundesliga att göra comeback på Viasat.

Sedan tidigare pågår belgiska Division A, skotska Premiership, brasilianska Série A och danska Superligaen. Och i Champions League pågår kvalet för fullt till gruppspelet som inleds i september.

Kommande Premier League-sändningar:

Lördag 18 augusti:

Cardiff-Newcastle, kl. 13.30 på Viasat Sport Premium och Viaplay

Tottenham-Fulham, kl. 16.00 på Viasat Sport Premium och Viaplay

Chelsea-Arsenal, från kl. 18.30 på Viasat Sport Premium och Viaplay

Söndag 19 augusti:

Manchester City-Huddersfield, kl. 14.30 på Viasat Sport Premium och Viaplay

Brighton-Manchester United, kl. 17.00 på Viasat Sport Premium och Viaplay

Måndag 20 augusti:

Crystal Palace-Liverpool, kl. 21.00 på Viasat Sport Premium och Viaplay

Viasat Sports Premier League-team

Programledare: Ola Wenström, Niklas Jihde och Suzanne Sjögren.

Experter: Ola Andersson, Bojan Djordjic, Pontus Kåmark, Erik Niva, Jonas Olsson, Glenn Strömberg och Martin Åslund.

Kommentatorer: Anders Bjuhr, Niklas Holmgren, Henrik Strömblad, Claes Andersson, Robert Tennisberg, Lars Sandberg och Pelle Bäckman.

Saknar du Viasats sportkanaler i ditt utbud?

Beställ Viasat Sport nu på Mina sidor eller ring oss på 010-19 99 903 så hjälper vi dig.