Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Missa inte Diabetesgalan 2018 på TV3

Den 14 november på Världsdiabetesdagen sänds Diabetesgalan för andra året på TV3, Viafree och Viaplay. Denna gång är galan ännu större än tidigare och hålls på Annexet i Stockholm vilket möjliggör för fler gäster att uppleva kvällen på plats. Dessutom får Peter Jihde sällskap av Molly Sandén som programledare. Isabel Adrian kommer även att leda en exklusiv för- och eftersändning från blåa mattan på galan.

Varje dag dör mer än fem personer till följd av diabetes i Sverige. En halv miljon svenskar lever med sjukdomen som lika mycket påverkar de drabbade som deras anhöriga. Men Diabetesgalan kan göra skillnad där pengarna som samlas in går oavkortat till livsviktig forskning på alla typer av diabetes. Förra året gick Diabetesgalan av stapeln för första gången och under direktsändningen samlades nära sex miljoner kronor in till Diabetesfonden.

Den 14 november på Världsdiabetesdagen är det dags igen. Denna gång inför en större publik med plats för många fler gäster på Annexet vid Globen i Stockholm. I år släpptes tusen gratisbiljetter till allmänheten som tog slut på bara några minuter. Precis som förra året leds galan av programledaren Peter Jihde, som själv lever med diabetes typ 1. Nytt för i år är att han får sällskap på scenen av Molly Sandén som även hon drabbades av diabetes typ 1 för fem år sedan.

Dessutom kommer Isabel Adrian, som haft graviditetsdiabetes, att leda för- och eftersändingar på Viafree och Viaplay där hon rapporterar från blåa mattan och intervjuar galagästerna.

Direktsändningen blir återigen en glittrande kväll där underhållning blandas med allvar och människors egna berättelser och erfarenheter av vår tids största folksjukdom. Pengarna som samlas in går oavkortat till Diabetesfonden. Några av artisterna som kommer uppträda under kvällen är Tomas Andersson Wij och Lasse Stefanz. Även Molly Sandén kommer att uppträda.

Under Diabetesgalan kommer Cristina Stenbeck för andra året i rad att dela ut The Maximus Prize på en halv miljon kronor till någon som utmärkt sig i kampen mot diabetes i Sverige. Priset är instiftat till Cristina Stenbecks bror Max Stenbecks minne.

Nordic Entertainment Groups (NENT Groups) engagemang i kampen mot diabetes med Diabetesgalan och dokumentären Leva utan att dö – en serie om diabetes är ett långsiktigt arbete och samarbetet med Svenska Diabetesförbundet, som inleddes 2017, sträcker sig över tre år. Diabetesgalan sänds med start kl. 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

I samband med Diabetesgalan har NENT Group startat en auktion där du kan buda på ett stort antal fantastiska upplevelser och saker, där alla pengar oavkortat går till Diabetesfonden. Du hittar auktionen här.