Viasat sänder IndyCar Series med het svenskduell

Nu är det klart att Viasat visar NTT IndyCar Series där Sveriges två hetaste racingstjärnor – Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist, båda kommer att köra från och med årets säsong. Rättigheten sträcker sig över 2021 och varje lopp kommer att direktsändas på Viasat Motor och Viaplay.

IndyCar-säsongen som inleds den 10 mars är tillsammans med Nascar Nordamerikas främsta racingserie med 17 lopp på stadsbanor, road courses och ovalbanor, där det största racet är klassiska Indy 500 kallat ”the greatest spectacle in racing”.

Senast en svensk körde IndyCar var 2005 då Kenny Bräck gjorde uppmärksammad comeback i just Indy 500-loppet efter sin allvarliga krasch i serien två år tidigare. Dessförinnan hade Kenny vunnit Indy 500 säsongen 1999.

I årets säsong står inte mindre än två svenska racingstjärnor på startlinjen. Marcus Ericsson gör efter fem Formel 1-säsonger IndyCar-debut i stallet Arrow Schmidt Peterson Motorsports-teamet.

– Jag är verkligen ödmjuk inför uppgiften. Samtidigt är jag ju inte här för att komma på 15:e plats, så mitt mål är att sluta topp-fem i mästerskapet och att vinna minst ett race, säger Marcus Ericsson.

Felix Rosenqvist tar plats i regerande mästarteamet Chip Ganassi Racing.

– Det var häftigt att signa med ett av de mest legendariska teamen som vunnit både mästerskapet och Indy 500 hur många gånger som helst. Man känner att det finns mycket historia i teamet och det är många som varit här väldigt länge, säger Rosenqvist. När den 103: e upplagan av Indy 500 körs i Indianapolis den 26 maj har spanjoren Fernando Alonso chansen att bli den blott andra föraren att erövra motorsportens Triple Crown genom att addera en seger till sina tidigare triumfer i Le Mans 24 timmars-lopp och Formel 1:s Monaco Grand Prix.

Viasat samlar världens bästa motorsport

Förutom IndyCar har Viasat även rättigheterna i Sverige till Formel 1, Formel 2, NASCAR, Porsche Supercup, Race of Champions, Formel Renault Eurocup samt MotoGP.