Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Svenska stjärnor i fokus när NHL kommer till Stockholm

Den 8 och 9 november kommer Victor Hedmans Tampa Bay Lightning och Rasmus Dahlins Buffalo Sabres till Sverige och Stockholm för att spela 2019 NHL Global Series i Ericsson Globe. Dyrbara poäng i NHL:s grundserie står på spel i dubbelmötet som Nordic Entertainment Group sänder på TV6, Viasat Hockey och Viaplay.

– Att få chansen att visa upp Stockholm och Sverige för mina lagkamrater kommer bli oerhört skoj. Mycket familj och vänner som kommer för att kolla. Jag skulle ljuga om jag inte sa att jag är sjukt exalterad över det här, säger Victor Hedman till NENT Group.

Världens bästa hockeyliga National Hockey League (NHL) återvänder till Sverige. Och det är upplagt för en duell mellan svenska backstjärnor då Victor Hedman och Anton Strålmans Tampa Bay Lightning tar sig an Rasmus Dahlins Buffalo Sabres den 8 och 9 november. 18-årige Dahlin har gjort stor succé under sitt första år i NHL, och kan mycket väl utses till årets rookie. Sabres lär dock få bekänna färg mot Tampa Bay som för närvarande är hela NHL:s bästa lag, och är favorittippade att lyfta Stanley Cup längre fram i vår.

– Det är en hockeyfest som det slår gnistor om, såväl på plats i Globen som för våra tittare, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group Sverige.

Höstens två matcher i Ericsson Globe mellan Tampa och Buffalo ingår i 2019 NHL Global Series som även ser Chicago Blackhawks möta Philadelphia Flyers i säsongspremiären på O2 Arena i Prag den 4 oktober.

NHL är i dag en global liga där över 25 procent av spelarna är födda utanför Nordamerika. Förutom Dahlin representerar ytterligare två svenskar Sabres – Johan Larsson och Linus Ullmark.

Matcherna mellan Tampa Bay och Buffalo blir 12:e respektive 13:e gången som grundspelsmatcher i NHL spelas på svensk is.

Svenska fans har under flera år kunnat följa NHL på Nordic Entertainments kanaler, och 2019 NHL Global Series blir inget undantag.

– Vi visar alla matcher, runt 1 300 per säsong, i våra Viasatkanaler och på Viaplay. Turnén i Sverige lockar ett enormt intresse så de matcherna kommer även att visas i TV6, säger Per Nunstedt.

Biljettförsäljningen till 2019 NHL Global Series mellan Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning inleds klockan 09.00 den 27 mars på www.livenation.se.

Copyright © Viasat AB 2020