Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Viasat sänder JVM och Euro Hockey Tour

Nordic Entertainment Group har säkrat rättigheterna till junior-VM i ishockey samt landslagsturneringen Euro Hockey Tour från och med hösten/vintern 2019. Med befintliga rättigheter som VM, NHL (National Hockey League), KHL (Kontinental Hockey League) och CHL (Champions Hockey League) tar NENT Group ett ännu tydligare sändningsgrepp om världens bästa ishockey.

– Det här stärker NENT än mer som avsändaren av världens bästa hockey, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Ända sedan TV3 som första svenska kommersiella tv-kanal sände VM 1989 och sammanlagt 23 mästerskap i följd, har ishockey i världsklass varit synonymt med NENT Group.

2018 återkom herrarnas VM till NENT Groups kanaler, nu i ett samarbete med SVT (Sveriges Television). Tre Kronors finalseger mot Schweiz blev en formidabel tittarsuccé med som mest 2,35 miljoner tittare på TV3.

Nu inleder NENT Group och SVT ett nytt samarbete kring junior-VM för herrar samt A-landslagsturneringen Euro Hockey Tour. Det nya samarbetet innebär att NENT Group och SVT delar på matcherna från de kommande sex JVM-turneringarna, samt sänder två turneringar var från Euro Hockey Tour-säsongerna.

– Vi är mycket glada över att samarbeta med SVT rörande våra hockeyrättigheter. Det är en fin samarbetspartner som vi tycker om att arbeta med, säger Per Nunstedt och fortsätter:

– JVM har växt till en självklar jul- och nyårstradition för de svenska tv-tittarna. Det är en fantastisk underhållning som avrundar året och kickar in det nya. Att vi nu är med och visar Euro Hockey Tour varje är förstås också ett härligt innehåll som toppas med VM varje senvår.

Tar komplett grepp

Därmed förstärker NENT Group sitt redan starka hockeyutbud ytterligare där man sedan 2010 tagit ett komplett grepp om världens bästa hockeyliga NHL genom att direktsända hela säsongerna – cirka 1 300 matcher på Viasat och Viaplay. Bland NENT Groups nuvarande hockeyrättigheter återfinns även Europas bästa hockeyliga KHL (Kontinental Hockey League) samt Champions Hockey League, även det i ett samarbete med SVT.

NENT Group hade under åren 2011-2015 rättigheterna till junior-VM samt sände OS-hockeyn från Sotji 2014, World Cup 2016 och HockeyAllsvenskan 2009-2015.

– Nu har NENT säkrat spännande sportinnehåll i våra breda kanaler varje vinter för lång tid framöver. I december och januari så visar vi handbollsmästerskap med damer som herrar fram till 2026 och nu har vi alltså ett JVM att lägga till de höjdarna, säger Nunstedt.