Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Viaplay sänder alla matcher från hockey-VM

Nordic Entertainment Group sänder samtliga matcher på streamingtjänsten Viaplay när Tre Kronor jagar sitt tredje VM-guld i följd.

När hockey-VM gjorde comeback på NENT Groups kanaler och plattformar 2018 blev det stor tittarsuccé. Som mest följde 2 346 000 tittare Tre Kronors final mot Schweiz på TV3. I år sänder streamingtjänsten Viaplay samtliga matcher från VM-turneringen i Slovakien med svenska kommentatorer.

Programledaren Niklas Jihde bildar tillsammans med Erik Granqvist ett av tre kommentatorspar.

– Det blir en barndomsdröm att få kommentera VM, jag är ju uppväxt med Arne Hegerfors och Lasse Kinchs VM-referat. Det är häftigt att göra den här satsningen på Viaplay då man märker att allt fler följer hockey på sina telefoner och surfplattor, säger Jihde.

Kollegan Granqvist är imponerad av den stomme NHL-spelare som hittills tackat ja till Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.

– Målvaktsparet Henrik Lundqvist och Jacob Markström och backbesättningen med dubble VM-guldmedaljören Oliver Ekman Larsson är femstjärnigt, och det ska även bli en fröjd att se årets NHL-rookie Elias Pettersson i VM, säger Granqvist och fortsätter:

– Sedan kommer det att behövas förstärkningar, och framför allt då mer offensiv spets. Vi sa faktiskt samma sak i fjol och då kom Patric Hörnqvist, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson som grädde på moset.

Heta kandidater från NHL saknas inte

NENT Group erbjuder en exklusiv möjlighet att följa hockeyvärldens två hetaste mästerskap parallellt då Viasat och Viaplay även direktsänder samtliga matcher från kampen om Stanley Cup.

– De flesta förhandstips har flugit all världens väg, så nu är det sannerligen öppet. Bland annat är ju tre lag som aldrig vunnit Stanley Cup tidigare kvar i turneringen – San Jose Sharks, St. Louis Blues och Columbus Blue Jacket.

Stjärnspäckat ryskt guldhot

Superskrällarna i Stanley Cup betyder samtidigt att hockey-VM berikas med ännu fler stjärnor.

– Ryssland har verkligen ett stjärnspäckat lag där Jevgeni Malkin, Nikita Kutjerov och Andrej Vasilevski redan tackat ja, och nu finns även Alex Ovetjkin tillgänglig.

Tillsammans med USA som kommer med Patrick Kane blir de främsta utmanare till Tre Kronor om guldet, säger Granqvist.

NENT Group och SVT delar sändningarna från ishockey-VM till och med 2023, vilket innebär att mästerskapet i sin helhet kommer att visas i NENT Groups linjära tv-kanaler med TV3 i spetsen samt på Viaplay 2020 och 2022.

Samtidigt som VM sänds i SVT:s linjära kanaler 2019, 2021 och 2023, visar Viaplay samtliga matcher.

– Det innebär att Viaplay blir den plattform som kommer sända samtliga VM-matcher till och med 2023, en långsiktighet som vi och våra tittare uppskattar. NENT Group har kontinuerligt visat högklassig hockey i 30 år.

Så sänds VM 2019

Streamingtjänsten Viaplay direktsänder samtliga matcher med svenska kommentatorer. Viaplay erbjuder dessutom reprismöjlighet från varje match i 48 timmar. Viaplay ingår för alla Viasatkunder och utbudet baseras på ditt valda tv-paket.

Viaplays VM-team

Kommentatorspar: Niklas Jihde och Erik Granqvist.

Niklas Holmgren och Rickard Wallin.

Tobias Carlsson och Håkan Södergren.

Livereporter: Erica Carlsson.