Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Hultling och Olsson kommenterar konståkning

I helgen är det stor premiär för Nordic Entertainment Groups nya konståkningssatsning på streamingtjänsten Viasat och Viaplay. Grand Prix i Las Vegas, den 18-20 oktober, innebär även debut för ett nytt kommentatorspar – Katarina Hultling och Angelica Olsson.

– Katarina Hultlings röst har verkligen blivit synonym med konståkning, och tillsammans med Angelica Olsson bildar de en skarp duo som har förmågan att förmedla kunskap om en sport som trollbinder en stor svensk publik, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige. Hultling har kommenterat konståkning i över 30 år. – Första gången var 1986, då som praktikant tillsammans med Bengt Grive. Året därpå reste jag och kommenterade själv. Hultling fortsatte kommentera konståkning på SVT till 2007, och följde sedan med rättigheten till TV4. – Nu är jag så glad att mina snirklar på isen får fortsätta på NENT Group, inte minst för att det även inleds en så stor satsning på konståkningen, säger Hultling.

Levt med konståkningen För Angelica Olsson har konståkning varit en stor del av hennes liv. – Min mamma var tränare och jag har åkt ända sedan jag var tre år. Elitsatsningen inleddes på allvar i 13 års-åldern, och Angelica slog sig in i landslaget. Hon deltog bland annat på Ungdoms-OS 2006 och Junior-VM 2010, samt tog medalj på både NM och SM i seniorklassen. Men skador i först rygg och därefter foten satte stopp för fortsatta framgångar. Som expert i NENT Groups konståkningssändningar kommer hon följa Sveriges och världens bästa åkare i EM, VM och Grand Prix. – Det ska verkligen bli kul, inte minst att få göra det med Katarina som är så otroligt erfaren. Jag hoppas kunna hjälpa till att förmedla vilken häftig sport det är, och även kunna bidra till att nya tittare snabbt får koll.

Kommande konståkningssändningar på Viasat och Viaplay
18-20 oktober: Grand Prix i Las Vegas.
25-27 oktober: Grand Prix i Kelowna.
1-3 november: Grand Prix i Grenoble.
8-10 november: Grand Prix i Chongqing.
15-17 november: Grand Prix i Moskva.
22-24 november: Grand Prix i Sapporo.
5-8 december: Grand Prix-final i Turin (även TV10)
20-26 januari: EM i Graz (även TV8)
4-9 februari: Four Continents i Seoul.
16-22 mars: VM i Montreal (även TV8)