Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

NENT Group förlänger rättigheterna - fem nya, helt exklusiva år!

Nordic Entertainment Group förlänger rättigheterna för ishockey-VM med fem nya år. Från 2024 till och med 2028 sänds turneringen exklusivt på NENT Groups streamingtjänst Viaplay, Viasat och linjära kanaler.

– Vi har nio raka VM framför oss, varav sju mästerskap helt exklusivt för NENT Group. Det är en unik satsning på världens bästa hockey, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Dedikerad redaktion Förutom ishockey-VM ingår även junior-VM, Euro Hockey Tour och världen bästa hockeyliga National Hockey League (NHL) i NENT Groups hockeyutbud samt Kontinental Hockey League (KHL). Dessutom förlängs nuvarande rättigheter för Champions Hockey League (CHL) till att innefatta åren 2024-2028. – Vi är en dedikerad redaktion som älskar och lever hockey. Vi streamar samtliga 1300 NHL-matcher per år på Viaplay och har NHL-studios varje vecka, där vi omfamnar världens bästa liga med ständig närvaro i Nordamerika. VM har under senaste åren ökat än mer i status och att gifta det bästa av två världar, den bästa klubbhockeyn med den magiska tillställning som VM är, blir en ynnest för oss att arbeta med. Vi har visat allt från de två senaste årens VM-turneringar, och nu har vi alltså en sisådär 600 nya VM-matcher att ta hand om under de kommande åren, säger Per Nunstedt.

Bredaste vintersportutbudet NENT Group kommer därmed att ha det bredaste och bästa utbudet av vintersporter i Norden. – NENT har en enastående position när vi nu säkrat rättigheterna för nio raka VM, samtidigt som vi tar över såväl världscup som mästerskap i längdskidåkning samt alpint från hösten 2021. På så sätt samlar vi de absolut bästa och mest klassiska vintersporterna hos oss för en lång tid framåt, säger Per Nunstedt. I vintersportutbudet ingår även konståkning, höghastighetsåkning på skridskor, backhoppning, nordisk kombination, snowboard, freestyle och freeskiing.