Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Viasat med partners skänker 100 000 kr till Diabetesfonden.

Över en halv miljon svenskar lever idag med diabetes, en obotlig sjukdom som varje dag kostar fem personer livet. Den 14e november arrangerade galans initiativtagare, Nordic Entertainment Group, Diabetesgalan, en insamlingsgala med målet att samla in så mycket pengar som möjligt till Diabetesfonden, och därmed stötta forskning kring alla typer av diabetes.

Inför Diabetesgalan startade Viasat, som är en del av Nordic Entertainment Group,tillsammans med sina säljpartners en insamlingskampanj där pengarna går till livsviktig forskning för alla typer av diabetes. Resultatet av insamlingskampanjen blev 100 000 kr som oavkortat kommer doneras till Diabetesfonden. De partners som bidragit till insamlingen är Dependia, PEC, Nordic Operation Center, Effective Communication, Vital Dialog, One Contact samt Innovative Sales.

-Diabetes är en allvarlig sjukdom, både för den som drabbas och för anhöriga. Därför startade vi på Viasat, tillsammans med flera av våra säljbolag en insamlingskampanj för att donera pengar till Diabetesfonden. Totalt samlade vi in 100 000 kr. Kunskapen om diabetes behöver öka och det behövs mer medel till forskning. Det hoppas vi kunna bidra till med den summan, säger Mahmoud Mustapha, CCO Viasat Consumer & VP Viasat Sverige.

Diabetesgalan är ett samarbete mellan Diabetesförbundet och Nordic Entertainment Group, där Diabetesfonden är förmånstagare. Galan hölls den 14 november på Annexet i Stockholm, med Peter Jihde, Molly Sandén och Isabel Adrian som programvärdar. Missade du galan finns det fortfarande möjlighet att se den på Viafree eller Viaplay.

Diabetesengagemanget är en del av Nordic Entertainment Groups hållbarhetsarbete, som du kan läsa mer om här. Vi har även startat fonden BEAT Diabetes, för att sätta ytterligare fokus på vårt diabetesarbete.