Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Premiär för nya sportprogram i Viasats kanaler

Till följd av covid-19 har stora delar av idrottsvärlden stannat av. För att fylla det tomrum som uppstår samt för att fortsatt kunna tillgodose tittarna med fördjupningar och reportage från sportvärlden kommer vi med start ikväll sända Viaplay Sport Live, ett nytt sportprogram som kommer att sändas varje vardag.


Viaplay Sport Live, som kommer programledas av Ola Wenström, har premiär ikväll på kanalen Viasat Sport Premium och kommer även att sändas på streamingtjänsten Viaplay. Tillsammans med Ola Wenström kommer tittarna även få möta Glenn Strömberg som har bott i Bergamo sedan tidigt 80-tal och som nu ligger i det mest utsatta området i Europa, samt Janne Blomqvist som precis kommit hem från de uppskjutna F1-tävlingarna i Australien. Även journalisten Erik Niva kommer finnas på plats i studion för att berätta om konsekvenserna för fotbollsvärlden.

Även om sportvärlden till stora delar har pausat finns ett behov minst lika stort för att uppdatera sig om densamma i det läget som vi befinner oss i nu. Här kommer Viaplay Sport Live både varva bredare sportämnen men också få se och höra de medarbetare som till vardags arbetar med våra stora sporträttigheter, samt gäster som kommer in med sitt perspektiv.


Premiär 16 mars

Viaplay Sport Live är tablålagt från 18.00 (16 mars) och beräknas pågå i en timme, men med en så kallad öppen sluttid i formatet. Ola Wenström programleder premiärveckan och Niklas Jihde står på tur att ta över programledarstolen med start nästa måndag. Även Suzanne Sjögren kommer att axla programledarrollen vid tillfälle och är också en av reportrarna för Viaplay Sport Live.

– I en tid då allt stängs ner och målas i svart är jag helt övertygad om att det är viktigt att bli påmind om att det normala kommer tillbaka. Det här programmet ska förmedla både det som händer just nu genom ett par sportglasögon, diskutera en mängd nya dilemman, förhoppningsvis kan vi också stilla lite abstinens i den här idrottsliga pausen. Vi kommer att vara din bästa kedjekompis i sportkarantänen, säger Ola Wenström.

Viaplay Sport Live sänds tills vidare på Viasat Sport Premium och Viaplay.


Senaste F1-nytt och klassiska lopp

På söndag är det racingfansens tur att få sitt klassikerbehov tillgodosett, då öppnar programledaren Janne Blomqvist Viaplay Sport: F1-depån Live. Tillsammans med Rickard Rydell ska Blomqvist titta tillbaka på ett race som hade det mesta – Belgiens GP från 1998. Programmet har premiär på söndag (22 mars) 15.30 på Viasat Motor och på Viaplay.


Premier League-studion tänds åter upp på klassisk engelsk fotbollstid

Vi är även glada över att kunna presentera Premier League-studion Retro - en nostalgifest med historiska tillbakablickar med utgångsvinkel från den tidens aktuella händelser. Premier League-studion har premiär på lördag (21 mars) 15.30, Viasat Sport Premium och på Viaplay. En annan nyhet som också erbjuds tittaren är Viaplay Sport Live: Fotbollsspecial. Här blandas journalistik, diskussioner och fördjupningar med det senaste från just fotbollsvärlden.

Fler extrainsatta program och samtliga sändningstider

Måndag: Viaplay Sport Live 18.00 Viasat Sport Premium

Tisdag: Hockeypodden Live 18.00 Viasat Sport Premium

Onsdag:

Torsdag: Viaplay Sport Live: Fotbollsspecial 18.00 Viasat Sport Premium

Fredag: Viaplay Sport Live

Lördag: Premer League retro 15.30 Viasat Sport Premium och

Söndag: Viaplay Sport Live: F1 Depå 15.30 Viasat Motor

Alla program sänds även på Viaplay.

Copyright © Viasat AB 2020