Logout

Anders Bjuhr

Anders Bjuhr, kommentator på Viasat Fotboll

Hur ser din bakgrund ut? 
Journalistutbildning på Lunds universitet, nyttiga erfarenheter på studentradio där, annars jobbat inom Viasat sen 2005, även en del på Sveriges Radio och diverse olika tidningar.

Vad är det roligaste/konstigaste som hänt i direktsändning? 
Alltid svårt att komma på på rak arm men när publiken på Celtic Park blev helt vilda efter ledningsmål hemma mot Barcelona under klubbens 125-årsfirande var mäktigt. De hoppade så mycket så vibrationerna gjorde att vår TV-skärm för repriser välte omkull.

Vad är ditt bästa Viasat-minne?
Finns massor, men OS i Rio sticker förstås ut.

Vilken intervju/kommentering/sändning är du mest nöjd med? 
Champions League-finalen 2016. Festen utbyttes i stress när min kollega Glenn Strömberg blev sjuk mitt under rasande final, min första i Champions League. Att jag efter att jag fått veta att Glenn trots allt mådde bra och att jag ändå rodde sändningen i land var skönt!

Har du blivit ”starstruck” när du intervjuat/träffat en stor stjärna någon gång? 
Nej, det tror jag inte har hänt. Men när profiler som var stora när jag själv var barn dyker upp så hajar jag ändå till ibland, men aldrig med aktiva nu. Förutom Jaromir Jagr då möjligen, för han spelar ju fortfarande…

Vad är det bästa med ditt jobb?
Väldigt mycket, men jag älskar livekänslan som man får med sport och av direktsändningar. Att allt händer just nu. Jag blir inte nervös så ofta längre men saknar pulsen från en direktsändning om jag varit ledig ett tag.