Logout

Niklas Jihde

Niklas Jihde, programledare på Viasat Fotboll och Viasat Hockey.

Hur ser din bakgrund ut?
Jag har haft förmånen att vara på Viasat sedan 2008 och fått göra det jag älskar mest - arbeta med sport! Innan jag blev sportjournalist sprang jag runt och gjorde mål på innebandyplanen under rätt många år. Min journalistkarriär startade med att kommentera hundar(!), göra tennis och bevaka trav.

Vad är det roligaste/konstigaste som hänt i direktsändning?
Oj, det har hänt så många galna saker, men det som sticker ut mest är nog när jag på skridskor åkt runt bland tusentals fans och letat efter segerrusiga spelare som avancerat till SHL! Minns även när jag bevakade F1 i Spanien och bara minuter efter vi lämnat depån så började det brinna. Läskigt.

Vad är ditt bästa Viasat-minne?
Bästa minnet är när vi bevakade World Cup i ishockey från hockeyns Mecka, Toronto. Alla världens bästa spelare var där och vi hade en otroligt läcker studioposition. Då fick man nästa nypa sig i armen för att förstå hur lyckligt lottad man var.

Vilken intervju/kommentering/sändning är du mest nöjd med? 
Jag är mest nöjd med hur vi bevakade Hockeyallsvenskan. Vi fick en rätt medioker serie till att bli en angelägenhet för hela hockeysverige. Vi gjorde sändningar som aldrig tidigare hade gjorts. Otroligt kul.

Har du blivit ”starstruck” när du intervjuat/träffat en stor stjärna någon gång?
Ja, när jag jobbade med Stockholm Open och skulle intervjua John McEnroe så fick en tennisälskare som jag lite tunghäfta när jag skulle ställa frågor på engelska. Blev en märklig blandning mellan småländska och skolengelska. Han skrattade gott!

Vad är det bästa med ditt jobb?
Alla mina arbetskamrater och att vi har världens bästa tittare!

Niklas Jihde