Logout

Rickard Rydell

Rickard Rydell, expert på Viasat Motor

Hur ser din bakgrund ut?
Jag började med karting vid 10 års ålder för att sedan köra Formel 3 när jag var 18 år. Hade fabrikskontrakt med olika biltillverkare under 20 säsonger mellan 1990 till 2009. Höjdpunkterna i karriären var VM seger för Formel 3 med Toyota 1992, BTCC seger med Volvo 1998 och LeMans seger i GT1 klassen med Aston Martin 2007. Det var också kul att ”komma hem” och vinna STCC med Chevrolet 2011.

Vad är det roligaste/konstigaste som hänt i direktsändning? 
Det händer mycket i direktsändning. Alltid roligt att lyssna på Ejes utlägg när Janne Blomqvist ställer kluriga frågor :) En jobbig sändning var Malaysia i 30 grader och 90% fuktighet och alla bara står och svettas.

Vad är ditt bästa Viasat-minne?
Monacos GP kan vara både jobbigt och kul på samma gång. Men att se bilarna på så pass nära håll mellan räckena i Monaco är en speciell upplevelse.

Vilken intervju/kommentering/sändning är du mest nöjd med?
Spontant kommer jag att tänka på andra Formel 2 racet från Bahrain i år. Det blev ett mycket händelserikt lopp med olika strategier, det var inte en lugn stund på hela racet. Blir alltid mycket roligare att kommentera ett sådant race.

Har du blivit ”starstruck” när du intervjuat/träffat en stor stjärna någon gång?
När man går på ”griden” (startplattan) precis innan starten på ett F1 race blir man starstruck. Alla inbjudna stjärnor för helgen är där på samma gång.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Efter att ha lagt hjälmen på hyllan så är ”expertkommentator” ett riktigt kul sätt att fortsätta med det som är mitt absolut största intresse och något som jag har levt med större delen av livet.