Vill du få hjälp med din beställning?
Ring 010-199 99 00

Se Allsvenskan på tv eller streama via Dplay

Allsvenskan fortsätter vara den kanske mest ovissa fotbollsserien i Europa där massor av lag kan vinna Lennart Johanssons pokal. Stockholmslagen Djurgården och AIK har gjort en bra säsong hittills och ligger båda bra till för titeln. Där bakom skuggar slagkraftiga Malmö FF och Häcken. Vilket lag hoppas du lyfter bucklan i november?

Allsvenskan är den högsta divisionen i fotboll för klubblag i Sverige. Under 240 matcher genom 30 omgångar gör de 16 lagen i Allsvenskan upp om den åtråvärda Lennart Johanssons pokal och äran som kommer med att få titulera sig som svenska mästare. Säsongen 2019 är nu inne i sitt slutskede och nu ska allt avgöras. Var hamnar guldet i år?

I det stora hela är Allsvenskan en folkfest med mycket passion, engagerade supportrar och närhet till lagen som gör ligan väldigt intressant att följa, både live via tv och på plats. Inramningen av de tv-sända matcherna är dock inte komplett utan bevakningen från vassa journalister och färgstarka profiler. Med på resan genom årets upplaga av Allsvenskan är ett flertal fotbollsprofiler med stort intresse, engagemang och kunskap.

Missa inte ett ögonblick av den stora festen, se Allsvenskan live på tv med Dplay hos Viasat!

Mycket på spel i Allsvenskan

Nykomlingarna i årets allsvenskan har blandat och gett. AFC Eskilstuna, Falkenberg och Sirius har haft det stundom svårt att möta det höga tempo som motståndarna i Sveriges högsta liga för herrar bjudit på.

Förutom pokalen och titeln spelar man också om de åtråvärda platserna till spel i Europa. Vinnande lag går vidare till kvalificeringsturneringen för Champions League medan tvåan och trean får nöja sig med att spela motsvarande kval till Europa League. För de svenska klubblagen är det otroligt viktigt att komma ut i Europa och hävda sig mot lag från andra ligor. Förutom att klubbarna belönas ekonomiskt av att göra bra ifrån sig vid spel i de europeiska turningarna så är det också viktigt för lagen och dess spelares utveckling, samt att det är attraktivt i jakten på talanger att kunna erbjuda spel ute i Europa.

Tidigare säsonger av Allsvenskan och trender

De senaste åren har det funnits en tydlig dominans inom Allsvenskan från ett fåtal lag – AIK, Malmö FF och Norrköping. Under de senaste fem säsongerna har Malmö samlat på sig inte mindre än tre titlar och en tredjeplacering. AIK följer tätt efter med en titel och två andra- respektive tredjeplaceringar. Strax bakom hänger också Norrköping på med en respektive titel, andra- och tredjeplacering. De närmaste motståndarna är Göteborg och Djurgården vars bedrifter har resulterat i två respektive en andraplacering medan resten av lagen i Allsvenskan har lämnats i dammet. Trots det finns det gott om utmanare i form av bl.a. Djurgården, Hammarby, Häcken och inte minst Östersund. Kan något av dessa lag ge den dominanta trion en match om mästerskapet och titeln för Allsvenskan 2019?

Vi ska inte heller glömma bort att Allsvenskan och dess lag vore inte mycket utan dess spelare. Varje vecka bjuds vi på många och ibland otroligt eleganta mål i Allsvenskans matcher. Några spelare lyckas också bjuda till lite extra i form av kvantitet över en säsong, de senaste fem allsvenska säsongerna har fått följande skyttekungar:

  • 2018 – 20 mål, Paulinho (Häcken)
  • 2017 – 14 mål, Magnus Eriksson (Djurgården) & Karl Holmberg (Norrköping)
  • 2016 – 17 mål, John Owoeri (Häcken)
  • 2015 – 21 mål, Emir Kujović (Norrköping)
  • 2014 – 23 mål, Lasse Vibe (Göteborg)

Säkra ditt sportutbud redan idag!

  • Film, sport eller både och? Välj det tv-paket som passar dig bäst!

  • Kom igång idag med underhållning på alla dina skärmar -Viaplay ingår!

  • Tv-box: 0 kr

  • Kombinera med bredband

Bindningstid och kampanjperiod 24 mån