Logout

Viasat Fjärrkontroll

NU TAR VI BORT KNAPPARNA PÅ FJÄRRKONTROLLEN

Ladda ner appen Viasat Fjärrkontroll och förvandla din telefon eller surfplatta till en fjärrkontroll, som du styr din Viasat-box* med. Med Viasat Fjärrkontroll får du en överblick av hela ditt Viasat-utbud på skärmen, där du kan dra med fingrarna och klicka dig fram.

Här finns en visuell TV-guide som ger dig en snabb överblick av alla kanaler. Du ändrar kanal på TV:n med ett enkelt tryck på skärmen. Du kan även skapa påminnelser, göra personliga kanallistor, sätta bokmärken på dina favoritprogram och mycket mer – direkt i surfplattan.  
 

MYCKET MER ÄN BARA TV

Med Viasat Fjärrkontroll når du enkelt vårt VOD-utbud (Video on Demand) i Viasat-boxen så att du kan se vad du vill, när du vill. Här finns playkanaler, vårt stora barnbibliotek, TV-serier och filmer. Precis som vanligt när du använder Viasats On Demand-tjänst så får du alltid bra kvalité, oavsett uppkopplingshastighet.

 

*Viasat Fjärkontroll fungerar för att styra parabol-boxarna Pace 830, Pace 865, Pace 3000, Samsung 680, Samsung 5140 samt Samsung 7140.

 

    

1. ANSLUT EN SURFPLATTA OCH BOX

Hur installerar jag Viasat Fjärrkontroll?

1. Kontrollera att surfplattan är ansluten till ett nätverk genom att gå till Inställningar > Wi-Fi.
2. Kontrollera att kabeln i Viasat-boxen är ansluten till routern.
3. Starta Viasat Fjärrkontroll i surfplattan.
 

Behöver jag logga in?

Nej, du behöver inte logga in för att styra din Viasatbox med appen. Inloggning krävs endast om du vill hyra film med appen, redigera din favoritlista eller få din kanallista i TV-guiden anpassad efter ditt TV-paket hos Viasat (om du inte är inloggad syns alla kanaler).

2. BYTA KANAL

Hur ser jag vad som är på TV just nu?

• När du startar Viasat Fjärrkontroll öppnas TV-guiden automatiskt. Den orangea linjen visar de program som visas på TV just nu.
• Du kan även se vilka program som går just nu i den vertikala kanalväljaren på Viasat Fjärrkontroll.

Hur byter jag kanal?

• Enklast är att klicka på kanallogotypen i TV-guiden.
• Du kan också trycka på det önskade TV-programmet i din lista i TV-guiden. När du är inne på programmet och dess information, tryck på knappen "Byt till detta program".
• Alternativt kan du peka på den aktuella kanalinfon som ligger i nedre vänstra hörnet i Viasat Fjärrkontroll. En kanallista dyker upp och du kan nu bläddra fram till önskad kanal.
• Genom att svepa med fingret på läsplattan kan du styra din TV. För att aktivera: tryck på hand-ikonen på högersidan i Viasat Fjärrkontroll.

3. ANPASSA

Hur skapar jag egna kanallistor?

I vyn "TV-guide" - klicka på (V) överst till vänster, peka på "lägg till ny kanallista", namnge din lista och välj kanaler. Du behöver vara inloggad för att kunna skapa dina egna kanallistor.

 

Hur använder jag kanallistorna?

I vyn "TV-guide", visas dina kanallistor genom att trycka på (V) bredvid TV-guide i toppmenyn. Klicka på den önskade listan, och kanalerna visas enligt den aktuella listan. Du behöver vara inloggad för att kunna se dina egna kanallistor

Hur skapar jag ett favoritprogram?

Just nu kan du bara skapa favoriter i vårt VOD-utbud (Play-kanaler, Hyrbutiken, Viasat Film och Viaplay). Klicka på programbilden för att få upp detaljvyn, klicka därefter på hjärt-ikonen under programtiteln.

Hur ser jag på ett program som jag har gjort till favorit?

När du är inne i vårt VOD-utbud (Play-kanaler, Hyrbutiken, Viasat Film och Viaplay), Klicka på hjärt-ikonen i toppmenyn så visas dina favoriter.

Kan jag få en påminnelse när mitt favoritprogram börjar?

Ja. Klicka på ”klock”-symbolen vid programmets titel i detaljvyn. Du ser alla dina aktuella påminnelser under ”Planner” – eller genom att klicka på påminnelse-menyn i toppmenyn.
 

4. VIDEO ON DEMAND OCH NEDLADDNING

Hur laddar jag ner eller hyr film?

I något program eller serie i vårt VOD-utbud (Play-kanaler, Hyrbutiken, Viasat Film och Viaplay), klicka på ”ladda ner” eller ”hyr”-knappen när du är inne i filmens/programmets detaljvy. Nedladdningen påbörjas och du kan se och ordna dina nedladdade filmer/program under ”planner”. Du behöver vara inloggad för att kunna hyra film med appen.

Kan jag titta på TV medan jag laddar ner film?

Ja, din TV kommer att fortsätta att visa linjära-kanaler medan nedladdningen pågår. Du kan även se tidigare nedladdade innehåll.

Hur tittar jag på trailers?

När du är inne på aktuell film – klicka på knappen ”watch trailer”. Du hittar knappen under filmbilden. Trailern/videon öppnas i Viasat Fjärrkontroll på din surfplatta.
 

Hur betalar jag för nedladdningar?

Hyrfilmer laddas fortfarande ner via boxen och faktureras på din Viasat-faktura. Genom att ange köp-PIN-koden vid ett köp godkänner du de villkor och priser som läggs på ditt Viasat-abonnemang.

Kan jag spärra nedladdning av hyrfilmer?

Ja, du kan spärra nedladdningar under Inställningar > Föräldrarkontroll > Kontrollinställningar i din digitalbox.

5. FÖRÄLDRAKONTROLL OCH PIN-KODER

Hur fungerar föräldrakontroll?

Gå till Inställningar> Föräldrakontroll och ställ in önskad åldersgräns. Bekräfta genom att trycka "Klar".

Hur ändrar jag min köp-PIN-kod?

Gå till Inställningar > Föräldrakontroll > Ändra köp-PIN i din digitalbox. Ange din gamla kod. Om du inte har ändrat koden någon gång är den gamla koden 0000. Skriv sedan in den nya koden och bekräfta den genom att upprepa den nya PIN-koden.

6. ÖVRIGT

Hur kontrollerar jag andra boxar?

Om du bara har en Viasat-box väljer Viasat Fjärrkontroll automatiskt den som standard – du behöver alltså inte göra något. Om du har flera boxar hemma väljer du vilken du vill kontrollera under Inställningar. 

Kan jag byta namn på boxarna om jag har flera i mitt nätverk?

1 Gå till Inställningar > Systeminställningar > Inställningar för hemmanätverk i din digitalbox.

2 Kontrollera att ditt nätverk är aktiverat, välj "Ja" eller ange ett namn (frivilligt)

3. Tryck på den blå knappen för att spara och avsluta

Kan jag titta på program på min surfplatta?

Viasat Fjärrkontroll fungerar som en fjärrkontroll till din TV – du kan därför inte se TV-program på surfplattan. Du kan dock se filmtrailers.
 

Är Viaplay på Viasat Fjärrkontroll samma som viaplay.se och Viaplay-appen?

Innehållet du får tillgång till via Viasat Fjärrkontroll är samma som Viaplay i din box, dvs det skiljer sig något från det innehåll som finns i Viaplay-appen och viaplay.se.

Vad kan jag göra när jag är inloggad på Mina Sidor?

För att logga in på Mina Sidor går du till Kundservice och loggar in till höger med dina inloggningsuppgifter.

När du är inloggad på Min sidor kan du bl a:
• Se dina fakturor
• Betala faktura direkt med ditt VISA eller Mastercardkort
• Uppgradera ditt kanalutbud
• Uppgradera ditt abonnemang till Viasat HD
• Lägga till enskilda kanaler såsom Viasat Golf, TV Chile, TV Russia m.fl.
• Aktivera och avaktivera ditt fritidshusabonnemang
• Köpa till fler digitalboxar
• Hämta manualer och se instruktionsfilmer för din digitalbox
• Ändra dina personliga uppgifter

7. FELSÖKNING

Varför kan jag inte se fjärrkontrollen?

1.       Kontrollera att boxen kommer åt Playkanaler
2.       Kontrollera att boxen är kopplad via routern
3.       Kontrollera att iPaden är uppkopplad till samma router, fast trådlöst
4.       Starta om routern
5.       Kör ”Synkronisera med box” i Inställningar i Appen
6.       Starta om boxen (knappen på baksidan)
 

Vad gäller erotik och Viasat Fjärrkontroll?

Inget erotiskt VOD-innehåll visas i appen. Du kan dock byta till kanaler som visar erotik linjärt på TV:n.

Driftinformation

Driftstörning Sveg & Sundsvall
Kunder i Sveg och Sundsvall inom IP Onlys nät är just nu drabbade av en driftstörning som innebär avbrott på samtliga tjänster. Vi jobbar med att lösa detta så snart det är möjligt.

Felaktig faktura
Om du har fått en faktura med abonnemangsavgift som du inte ska betala, kan det bero på ett fel i denna månads fakturering som innebär att kunder med betalningsfria månader eller rabatter har blivit fakturerade ordinarie abonnemangsavgift.

Har du redan betalt denna faktura, kommer vi att kreditera beloppet till kommande faktura.
Har du inte betalat än ber vi dig bortse från den felaktiga fakturan och du kommer få en ny på posten. Vi kommer även att stoppa felaktiga autogirodragningar och skicka ut en ny faktura till dig. 

Viaplay (VOD)
Just nu kan kunder som använder Viaplay i boxen få felmeddelandet "Felkod 29" när man ska titta på någonting. Om det händer, testa att ladda ned materialet på nytt. Skulle det fortfarande inte hjälpa ska problemet lösas när man startar om digitalboxen genom att göra den strömlös. Vi beklagar detta och arbetar på att få detta löst så fort det går.

EPG/programinformation
För närvarande har vi tekniska problem med den elektroniska programguiden (EPG) på vår FiberTV-plattform avseende digitalboxarna Pace 830 och Samsung 5140. Vi beklagar eventuella problem som uppstår i samband med detta. Felsökning pågår och vi arbetar för att finna en lösning så snabbt som möjligt.

Med vänliga hälsningar Viasat